Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος θα προσευχηθεί στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος προσκλήθηκε από την Επιτροπή Προεδρικής Ορκωμοσίας, προκειμένου να αναπέμψει δέηση κατά τη διαδικτυακή Ακολουθία επί τη ορκωμοσία του νέου Προέδρου των Η.Π.Α. Η Ακολουθία θα λάβει χώρα την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου και ώρα 10:00 π.μ. (Ανατολική Ώρα). Ακολούθως ο Πρόεδρος Joe Biden θα συμμετάσχει στην διαδικτυακή τελετή που θα φιλοξενηθεί στον Εθνικό Καθεδρικό Ναό της Ουάσινγκτον και θα μεταδοθεί ζωντανά στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις https://bideninaugural.org/watch και https://cathedral.org. Η καθιερωμένη διαθρησκειακή Ακολουθία, η οποία χρονολογείται από την εποχή της πρώτης ορκωμοσίας του Προέδρου Τζόρτζ Ουάσινγκτον, θα είναι φέτος εξ ολοκλήρου διαδικτυακή, ώστε να την παρακολουθήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι Αμερικανοί με ασφάλεια.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος θα εκπροσωπήσει την Ορθόδοξη Εκκλησία και θα αναπέμψει δέηση εκ μέρους των πιστών των Ηνωμένων Πολιτειών. Σχολιάζοντας τη συμμετοχή του στην τελετή, ο Σεβασμιώτατος δήλωσε:

“Αποτελεί ξεχωριστή τιμή για μένα να ενώσω την προσευχή μου προς τον Ελεήμονα Θεό με τις προσευχές άλλων θρησκευτικών ηγετών από όλη τη χώρα για τον νέο Πρόεδρο και τη νέα Αντιπρόεδρό μας. Η συγκεκριμένη άξια κάθε σεβασμού παράδοση αποτελεί ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίον μπορούμε να ενώσουμε ως Έθνος τις προσευχές μας για τους εκλεγμένους ηγέτες μας. Συμμετέχοντας στην προσευχή με άλλους Αμερικανούς διαφορετικών θρησκευτικών παραδόσεων, επιβεβαιώνουμε εκ νέου το θεμελιώδη χαρακτήρα της Αμερικανικής Δημοκρατίας ως χώρου έκφρασης της ελευθερίας της θρησκευτικής συνείδησης. Ας προσευχηθούμε όλοι μαζί για την υγεία και την επιτυχία του νέου Προέδρου μας και της νέας Αντιπροέδρου μας, για την ενότητα της χώρας μας και για την επούλωση των πληγών της”.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ακολουθία βλ. Presidential Inaugural Committee and Washington National Cathedral Announce Virtual Presidential Inaugural Prayer Service – bideninaugural.org

Διαβάστε ακόμα