Προκαταρκτική από τον Εισαγγελέα Εφετών για τις εκκλησίες του Αγρινίου

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο Εισαγγελέας Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας Ευριπίδης Νικολάου για την επιτήρηση των μέτρων κατά της πανδήμιας την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας στις εκκλησίες του Αγρινίου.

Η έξαρση κρουσμάτων που παρατηρήθηκε αμέσως μετά το Πάσχα στην περιοχή από πολλούς αποδόθηκε στα όσα συνέβησαν στις εκκλησίες της περιοχής με το συνωστισμό, που σημειώθηκε και στο γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν τα μέτρα που είχαν συμφωνήσει Πολιτεία και Εκκλησία.

Εξάλλου δεν είναι τυχαίο που η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος απεφάσισε να ζητήσει από την Συνοδική Επιτροπή επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων τον σχηματισμό φακέλων και την υποβολή εισηγήσεων για πιθανά μέτρα για την επιστολή του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, με την  οποία εξεδήλωσε απειθαρχία και έλλειψη σεβασμού προς την ομόφωνη απόφαση του συλλογικού οργάνου διοικήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως προς την έκτακτη διαδικασία τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών εξαιτίας των υγειονομικών περιορισμών.

Βεβαίως η έξαρση των κρουσμάτων δεν οφείλεται αποκλειστικά σε όσα συνέβησαν ή μάλλον σε όσα δεν συνέβησαν στις Εκκλησίες, αλλά σίγουρα έπαιξαν ρόλο στη μετέπειτα εξέλιξη  της πανδημίας στην περιοχή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια της προκαταρκτικής έρευνας, που θα ξεκινήσει, μία εξίσου βασική πτυχή του θέματος είναι η επιτήρηση των υγειονομικών μέτρων, πράγμα που αφορά βεβαίως την Αστυνομία.

sinidisi.gr

Διαβάστε ακόμα