Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στην Ι. Μ. Αρκαλοχωρίου

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά την Παγκόσμιο Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Χριστού, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας μετέβη στο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στο Θραψανό Πεδιάδος.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και κατά την τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Στη συνέχεια προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή του Πανοσιολ. Αρχιμ. Φιλοθέου Πηγιάκη, των Πρωτοπρεσβυτέρων Σταύρου Στρατάκη και Εμμανουήλ Τσικριτσάκη, εφημερίου της Ενορίας, του Οικονόμου Ιωάννου Καπελλάκη και του Διακόνου Μαρίνου Δασκαλάκη.

Την διακονία του Θείου Λόγου ανέλαβε ο π. Φιλόθεος, ο οποίος έκανε αναφορά στη καθημερινή μας σχέση με τον Τίμιο Σταυρό, ο οποίος δεν είναι μόνο ευλογία και φυλακτήριο αλλά παράλληλα να μας θυμίζει και την θυσία του Σωτήρα μας Ιησού Χριστού.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος αφού ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους, ευχήθηκε στο εκκλησίασμα να έχουμε τη δύναμη και την προστασία του Τιμίου και Ζωηφόρου Σταυρού του Εσταυρωμένου Κυρίου μας.

Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηρακλείου κ. Νικόλαος Σιριγωνάκης και ο αντιδήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ. Κωνσταντίνος Αραβιάκης.

Διαβάστε ακόμα