Η Ουγκάντα υποδέχθηκε την Πνευματικό της Πατέρα

Η Α.Θ. Μακαριότης ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, αφίχθη το μεσημέρι της Δευτέρας, 11 Οκτωβρίου 2021, στον διεθνή αερολιμένα Entebbe τηςΚαμπάλας, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ελπιδοφόρο Λημναίο.

Ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας και Πατέρας όλης της Αφρικήςέφθασε στην πρωτεύουσα της Ουγκάντας,για να ξεκινήσει την Μεγάλη Ιεραποστολική περιοδεία στα κράτη της Ουγκάντας και Τανζανίας.
ΤονΜακαριώτατοΠατριάρχη υποδέχθηκαν με ιδιαίτερες τιμέςστο αεροδρόμιο ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Καμπάλας, Σεβ. Γέροντας Μητροπολίτης Ναϊρόμπι κ. Μακάριος, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας κ.Σίλβεστρος,ο Εξοχ. Υπουργός Προεδρίας κ. ThomasTayebwa,εκπροσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Πρέσβης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. MozariMohanad, ο Ορθόδοξος Βουλευτής κ. TheodorosSekikubo, οΙερός Κλήρος της τοπικής Εκκλησίας και πλήθος πιστών.

Ο Μακαριώτατος, κατευθύνθηκε προς την αίθουσα υποδοχής, όπουσε δηλώσεις του στα κρατικά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτια, τα οποία σε ζωντανή αναμετάδοση κάλυπταν το γεγονός της αφίξεώς του, ευχαρίστησε τον Εξοχ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ουγκάντας κ. ΓιουέριΜουσέβενι, για τον σεβασμό του προς την Εκκλησίατου Αγίου Μάρκου. Επίσης, δεν έκρυψε τη μεγάλη του χαρά που βρίσκεται ξανά στην πανέμορφη χώρα της Ουγκάντας κοντά στα πνευματικά του παιδιά.

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin