Κουρά Μοναχού από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως Βαρνάβα

Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης, την Τετάρτη 13/10/2021 κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε τη μοναχική κουρά του κ. Δημητρίου Τερζή, φοιτητή της Θεολογικής Σχολής τού Α.Π.Θ., στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου («Γοργοεπηκόου») Ιωνίας Θεσσαλονίκης.  

Κατά την τέλεση της ιεράς ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος έδωσε στον Νεόκουρο μοναχό το όνομα «Σεραφείμ», εις μνήμην του Αγίου Νεομάρτυρος Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου. Αναφερόμενος ο Σεβασμιώτατος εκτενώς, στον βίο και το μαρτύριο του Αγίου, το όνομα του οποίου φέρει πλέον ο νεόκουρος μοναχός, υπογράμμισε το γεγονός ότι ο νεομάρτυρας κράτησε στα δύσκολα χρόνια της τουρκοκρατίας άσβεστη τη λαμπάδα της πίστεως, μαρτυρώντας τον Τριαδικό Θεό.  

Ευχήθηκε δε στον νέο μοναχό, ο προστάτης του Άγιος Σεραφείμ να τον σκεπάζει πάντοτε στη ζωή του, να είναι φωτεινός οδοδείκτης στην ιερατική του πορεία και να τον ενισχύει στον πνευματικό του αγώνα.  

Τέλος, ευχαρίστησε τον π. Ιωάννη Δημητριάδη, πνευματικό πατέρα του νέου μοναχού, τους μακαριστούς Πρωτοπρεσβυτέρους π. Πολύκαρπο Μπαχαρίδη και π. Εμμανουήλ Κοντάκη, κληρικούς του Πενταλόφου, οι οποίοι τον καθοδήγησαν στα παιδικά και νεανικά του χρόνια, όλους όσοι τον στήριξαν πνευματικά, και, ασφαλώς, την οικογένειά του.  

Διαβάστε ακόμα