Μαντινείας Αλέξανδρος: “Ο σύγχρονος άνθρωπος πάσχει από πνευματική ασιτία”

Με την τέλεση Αγιασμού στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης ξεκίνησε το Πνευματικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, για το νέο εκκλησιαστικό έτος 2021 – 2022.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, συγχοροστατούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου. 

Ακολούθως, τελέσθηκε η Ακολουθία του Αγιασμού από τον Μητροπολίτη Μαντινείας, συμπαραστατουμένου από τους Ιεροκήρυκες της Μητροπόλεως και τους Εφημερίους του Ιερού Ναού. 

Ο Μητροπολίτης στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην Παραβολή του σημερινού Ευαγγελικού αναγνώσματος της Κυριακής του Σπορέως, λέγοντας πως ο λόγος του Θεού είναι η ζωή και η τροφή του Χριστιανού. Συνάμα, τόνισε πως ο άνθρωπος τρέφεται και από πνευματικούς καρπούς, τους οποίους ο Σπορέας Χριστός σπείρει στον άνθρωπο μέσω του Ευαγγελίου. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο σήμερα, κάνοντας λόγο, πως ο σύγχρονος άνθρωπος πάσχει από πνευματική ασιτία. “Πρέπει να ζήσουμε την ζωή της Εκκλησίας για να πάρουμε ψυχική δύναμη και να γευτούμε τον άρτο των αγγέλων¨ κατέληξε χαρακτηριστικά.

Τέλος, προέτρεψε το ποίμνιο να συμμετέχει στις πνευματικές δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, έτσι ώστε οι χριστιανοί να πάρουν πνευματική δύναμη και να στερεωθούν στην πίστη τους και να μην ζουν στην ταραχή της σημερινής εποχής.

Διαβάστε ακόμα