Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Μαντινείας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων εορτάσθηκε σήμερα, Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό στην Τρίπολη.

Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, συμπαραστατούμενος από πλειάδα Ιερέων και Διακόνων.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης προέβη στην εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Ιεροδιακόνου Προκοπίου Δαμάλα, αδελφού της Ιεράς Μονής Παναγίας Γοργοεπηκόου Νεστάνης Αρκαδίας.

Στον χειροτονητήριο λόγο του ο π. Προκόπιος αναφέρθηκε στην από μικρής ηλικίας αγάπη του για τον Χριστό και την Εκκλησία, ενώ συνάμα ευχαρίστησε υϊκώς τον Μητροπολίτη κ. Αλέξανδρο, τον πνευματικό του πατέρα Πρωτοπρ. Ανδρέα Βλαχιώτη, τον Ηγούμενο της μονής της Μετανοίας του Παναγίας Γοργοεπηκόου Νεστάνης Αρχιμ. Νεκτάριο, την μητέρα του, αλλά και όσους του στάθηκαν στην έως τώρα πορεία του. (Διαβάστε εδώ τον Χειροτονητήριο Λόγο)

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο νεοχειροτονηθέντα του επισήμανε να μείνει στερεωμένος στην πίστη του και στην αποστολή του, διότι πλέον δεν θα είναι διάκονος των Μυστηρίων, αλλά υπουργός τους.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε από νωρίς το πρωί για να συμμετάσχει στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και να ευχηθεί τα δέοντα στο νέο Πρεσβύτερο της τοπικής Εκκλησίας.

Να σημειωθεί, ότι ο π. Προκόπιος είναι απόφοιτος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής και τελειόφοιτος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το arxon.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin