Διαδικτυακή Κατηχητική Σύναξη στην Ι. Μ. Κερκύρας

Το απόγευμα της Τρίτης 23 Νοεμβρίου 2021, στα πλαίσια επιμόρφωσης των κατηχητών  και των κατηχητριών, κληρικών και λαϊκών, το γραφείο νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων, διεξήγαγε την πρώτη, για το ιεραποστολικό έτος 2021-2022,  διαδικτυακή σύναξη μέσω της πλατφόρμας zoom.

    Εισαγωγικά μίλησε ο π. Γεώργιος Μπογδάνος, Δ/ντής του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών & Δ. Νήσων, ευχαριστώντας τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Νεκτάριο για την πατρική αγάπη προς όλους και επισημαίνοντας την ανάγκη για κατήχηση σε καιρούς δύσκολους, γεμάτους αμφιβολία και ανασφάλεια. 

    Στην συνέχεια έλαβε τον λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριο, ο προεξάρχων της συνάξεως,  ο οποίος εξέφρασε την ευχαρίστηση του, που έστω και με τα νέα μέσα επικοινωνίας, βρίσκεται παρών στην μεγάλη κατηχητική συντροφιά  και που η Ιερά Μητρόπολη μας έχει σπουδαία στελέχη που απλώνουν το χέρι τους πάνω στο άροτρο για να οργώσουν το «Γεώργιον του Κυρίου». Επίσης εξέφρασε την αγωνία του για τον «Επανευαγγελισμό» των ανθρώπων, εστιάζοντας ότι πολλοί σήμερα θρησκεύουν χωρίς να έχουν την επίγνωση των τελουμένων, χωρίς να γνωρίζουν τι πραγματικά σημαίνει Εκκλησία, να ανήκεις σε μία ενορία. Γι’ αυτόν τον λόγο οφείλουμε να κατηχήσουμε τους ανθρώπους, κυρίως τους νέους, λειτουργικά και πνευματικά, επικεντρώνοντας την προσοχή τους στα μυστήρια της σωτηρίας. 

     Στο σημείο αυτό τόνισε ότι τα παιδιά διψούν για αλήθεια, καταθέτοντας διακήρυξη νέων Σέρβων  που αναζητούσαν πριν χρόνια εμπιστοσύνη και αλήθεια από την Εκκλησία, αφού είχαν απογοητευτεί από πολλούς. Αφορμώμενος από την διακήρυξη αυτή  επισήμανε την ανάγκη να προσκομίσουμε την αλήθεια, τον λόγο του Θεού στους ανθρώπους όπως ακριβώς είναι. Να  προσφέρουμε, όχι τον Θεό των μέτρων μας που εξυπηρετεί τις ανάγκες μας, αλλά «τον Θεόν καθώς ετσι» κατά το βιβλίο του  Αγίου Σωφρονίου του  Έσσεξ και τότε αυτός ο Θεός της Αγάπης και της Αλήθειας θα καρποφορήσει στις ψυχές των ανθρώπων, κυρίων των νέων που είναι επίπλαστες και καταδεκτικές. 

    Τελειώνοντας ευχαρίστησε όλους τους κατηχητές και τις κατηχήτριες, λέγοντας ότι βρίσκονται καθημερινά στην προσευχή του και τους παρότρυνε  να έχουν υπομονή, επιμονή, συναίσθηση και φόβο Θεού. 

    Εν συνεχεία ο Σεβ. Μητροπολίτης απάντησε σε ερωτήματα και απορίες κληρικών και λαϊκών κατηχητών και όλοι επισήμαναν την ανάγκη αυτές οι  συνάξεις να συνεχιστούν και δια ζώσης.  

Διαβάστε ακόμα