Η εορτή των Θεοφανείων στην Μητρόπολη Καρυστίας

Με λαμπρότητα και την χάρη του Επιφανέντος Χριστού εορτάσθηκε η Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου και ιδιαίτερα   στον ενοριακό ιερό ναό Αγιων Κωνσταντίνου και Ελένης Παραλίας Κάραβου – Αλιβερίου όπου ιερούργησε της Θείας Ευχαριστίας  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος απο τον Πανοσ Αρχιμ Αντώνιο Αγγελόπουλο τον Πρεσβύτερο Γεώργιο Χαρίση εφημέριο Καράβου και τους Διάκονους  Στυλιανό Πεταχτή και Απόστολο Μπάκουλη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ και ευχήθηκε προς όλους τους πιστούς  που συμμετείχαν με τα προβλεπόμενα των υγειονομικών διατάξεων. 

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ  ετέλεσε την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων και ακολούθως  στο λιμάνι του  Καράβου με την συμμετοχή των τοπικών αρχών και πολλών πιστών πραγματοποιήθηκε η κατάδυση του τιμίου σταυρού.

Επίσης η Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων εορτάσθηκε και στην πόλη της Καρύστου με την τέλεση της Θείας Ευχαριστίας στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου όπου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Νίκανδρος με συλλειτουργούς τον Αρχιερατικό Επίτροπο Καρύστου Πανοσ Αρχιμ Γεράσιμο Παρίση και τον Πρωτοπρ Πέτρο Κρίσιλια εφημέριο του ιερού ναού. 

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος και εν συνεχεία ετέλεσε την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων.

Μετά το πέρας του Μεγάλου Αγιασμού πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Καρύστου η κατάδυση του τιμίου σταυρού παρουσία του Δημάρχου Καρύστου κ. Ελευθέριου Ραβιόλου των  εκπροσώπων του Αστυνομικού Τμήματος και του Λιμεναρχείου Καρύστου των τοπικών φορέων και πολλών κατοίκων της Καρύστου.

Επίσης μετά την λαμπρά δεσποτική εορτή των Θεοφανείων εορτάσθηκε και η Σύναξη του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου με επίκεντρο τον φερώνυμο και περικαλέστατο ιερό ναό της ενορίας των Μύλων επαρχίας Καρύστου όπου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως Οικουμενικού Πατριαρχείου  κ. Νίκανδρος με συλλειτουργούς τον Αρχιερατικό Επίτροπο Καρύστου Πανοσ Αρχιμ Γεράσιμο Παρίση  τους Πρεσβύτερους Γεώργιο Μάριζα εφημέριο Κατσαρωνίου και Γεώργιο Ράπτη εφημέριο του ιερού ναού.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος και ευχήθηκε προς τους συμμετέχοντας πιστούς που τίμησαν την εορτή.

Φωτογραφίες Γεώργιος Μανώλης.Δημήτριος Βερούχης, Γεώργιος Μαγκανιάρης

Διαβάστε ακόμα