Μνημόσυνο για τους μακαριστούς Αρχιερείς της Ι. Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας

Αρχιερατικό Ιερό Μνημόσυνο τελέσθηκε σήμερα, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των μακαριστών Αρχιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, συμπαραστατούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνος Τσαγκούρης, ο οποίος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα, τονίζοντας τον τρόπο αποφυγής της πνευματικής τύφλωσης. Συνάμα, αναφέρθηκε στα εμπόδια που στήνονται για να μην καταφέρνει ο σύγχρονος Χριστιανός να γνωρίσει τον Χριστό και το θέλημά του. Καταλήγοντας, έκανε λόγο για την διακονία των μακαριστών Αρχιερέων, λέγοντας πως αποτέλεσαν την αιτία για να μην στερηθούμε εμείς σήμερα το πνευματικό φως.

Ακολούθως, τελέσθηκε το Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των μακαριστών Αρχιερέων της Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, αλλά και των αοιδίμων Ιερέων και κτητόρων του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού.

Προ της Απολύσεως ο Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, αφού μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας κ. Αλεξάνδρου, τόνισε, σύμφωνα με τον Άγιο Ισαάκ τον Σύρο, πως οφείλουμε να είμαστε ευγνώμονες στο Θεό και τους πνευματικούς μας Πατέρες.

Παρέστησαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Χρ. Λαμπρόπουλος, ο Δήμαρχος Τρίπολης Κ. Τζιούμης, ο Διοικητής της ΔΙ.ΚΕ Πελοποννήσου Υποστράτηεγος Λεωνίδας Γιοβάνης, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Διαβάστε ακόμα