Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του Μητροπολίτη Γόρτυνος στη Μεγαλόπολη

Μεγαλόπολη – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Ιερεμία σήμερα, Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλόπολης.

Κατά τον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ενώ κατά την Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, Σύρου κ. Δωροθέου, Κορίνθου κ. Διονυσίου και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Σύρου αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελική περικοπή, τονίζοντας πως πρέπει να απλώσουμε το χέρι μας για να πιάσουμε το χέρι του Χριστού και να λυτρωθούμε, κάτι το οποίο μπορούμε να το καταφέρουμε μέσω των Μυστηρίων της Εκκλησίας μας. Συνάμα, αναφέρθηκε στον μακαριστό Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως χαρακτηρίζοντάς τον άνθρωπο απλότητας, αγάπης, καλοσύνης και λάτρη της Παλαιάς Διαθήκης, την οποία και δίδαξε κάνοντάς την βίωμά του.

Ακολούθως, τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτη προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευστάθιου και Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Μητροπολίτης Σπάρτης, απευθυνόμενος στους πιστούς ανέφερε πως ο μακαριστός Μητροπολίτης Ιερεμίας ήταν πνευματοφόρος και θεοφόρος, ένας άνθρωπος με πύρινο λόγο. Επίσης, ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τους Ιερείς, τις Αρχές, αλλά και το ποίμνιο της Μητροπόλεως που κατέκλεισαν τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό για να προσευχηθούν για την ανάπαυση του μακαριστού.

Πλειάδα Ιερέων και πιστών της Ιεράς Μητροπόλεως συνέρρευσαν σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα, από νωρίς το πρωί για να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία, αλλά και στο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη.

Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κουλής, Αντιδήμαρχοι, καθώς και εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών Φορέων.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το arxon.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Διαβάστε ακόμα