Η Πρέβεζα τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο

Της Ανδριάνα Σολδάτου

Με την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους ολοκληρώθηκε ο εορτασμός του Πολιούχου της Πρέβεζας.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες Τετάρτη απόγευμα, παραμονή της εορτής, με τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ναό της πόλης και συνεχίστηκαν σήμερα ανήμερα του Αγίου Χαραλάμπους με την Ιερά Ακολουθία του Όρθρου και την Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου και συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Φαναρίου Αγαθάγγελου και Πρεβέζης Χρυσόστομου.

Tην κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ενώ μεταξύ μεταξύ άλλων παρευρέθησαν οι βουλευτές Στέργιος Γιαννάκης και Κώστας Μπάρκας, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Μιχάλης Σπυρέλης, ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Δαρδαμάνης , Γρηγόρης Κουμπής, Γιώργος Σαριάνογλου και Νίκος Παγγές , περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι , εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, σύλλογοι, φορείς και δημότες.

Η λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους πραγματοποιήθηκε υπό τους ήχους της ανανεωμένης Φιλαρμονικής Πρέβεζας “Ορφεύς”.

Για ακόμα μία φορά την εικόνα μετέφεραν σπουδαστές της ΑΕΝ, ενώ την λιτανεία πλαισίωσε και το χορευτικό του Δήμου Πρέβεζας.

mypreveza.gr

Διαβάστε ακόμα