Τα Φιλιατρά εόρτασαν τον Πολιούχο τους Άγιο Χαράλαμπο

Κορυφώθηκαν σήμερα στα Φιλιατρά οι εορτασμοί στη μνήμη του Πολιούχου τους Αγίου Χαραλάμπους.

Με ευλάβεια, εν μέσω πανδημίας, η πόλη των Φιλιατρών εόρτασε σήμερα, Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, τον Πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο. Όπως και πέρυσι, δεν πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνας σε δρόμους της πόλης, ούτε και η αγρυπνία την παραμονή της εορτής.

Το πρωί τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Τριφυλίας & Ολυμπίας κ. Χρυστοστόμου, παρουσία τοπικών Αρχών, φορέων, εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

Πολλοί πιστοί προσήλθαν στον Ιερό Ναό προκειμένου να ασπασθούν την Θαυματουργό Εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, οι Βουλευτές Μεσσηνίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομμάλης και Περικλής Μαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Βασ. Καπέλιος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ευστ. Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Τριφυλίας, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικοί σύμβουλοι, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Τριφυλίας Μερόπη Μυλωνά, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων φορέων.

Να υπενθυμίσουμε ότι την Κυριακή 13 του μήνα θα τελεστεί η απόδοση της εορτής του αγίου μαζί με το μνημόσυνο των κτιτόρων του ναού και των απανταχού της γης κεκοιμημένων Φιλιατρινών.

Διαβάστε ακόμα