Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και χειροτονίες στην Ι. Μ. Βορείου Μαδαγασκάρης

Του Πανοσιολ. Αρχιμ. Ελευθερίου Μπαλάκου

Η υμνολογία τόσο του Εσπερινού, όσο και του Όρθρου της Εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τονίζει την χαρά ολόκληρης της ανθρωπότητας για την Σάρκωση του Υιού του Θεού. Η Εκκλησία μακαρίζει την Θεοτόκο γιατί με την συγκατάθεση της στο σχέδιο του Θεού , έγινε πρόξενος σωτηρίας στο ανθρώπινο γένος. Έκτοτε η Εκκλησία του Χριστού καλείται να μαρτυρήσει όπου γής το χαρμόσυνο μήνυμα της σωτηρίας που έφερε στον κόσμο ο Χριστός. Το ίδιο Ευαγγέλιο καλείται και προσπαθεί να μεταδόσει η τοπική Εκκλησία εδώ στην Μαδαγασκάρη στις ψυχές των απλών ανθρώπων που αναζητούν την αλήθεια που είναι ο Χριστός.

Σήμερα οι πιστοί της Ιεράς Μητρόπολης μαζί με το μεγάλο γεγονός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου συμμετείχαν ακόμη σε μια άλλη χαρά. Στην χειροτονία δυο νέων κληρικών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βορείου Μαδαγασκάρης κ. Ιγνάτιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του

“Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου” ο οποίος βρίσκεται εντός του χώρου της

Επισκοπής και χειροτόνησε σε διάκονο τον μοναχό Ανατόλιο και σε πρεσβύτερο τον διάκονο Γρηγόριο. Να σημειωθεί πως και οι δύο είναι σπουδαστές του Ιερατικού Σεμιναρίου το οποίο λειτουργεί με την προσωπική επίβλεψη και φροντίδα του Σεβασμιωτάτου.

Οι προσευχές μας ας τους συνοδεύουν ώστε ο Κύριος να ευλογεί την διακονία τους προς όφελος της εκκλησίας που παροικεί στην Μαδαγασκάρη.

Διαβάστε ακόμα