Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στο χωριό Πάπαρι Αρκαδίας

Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή Ε΄ Νηστειών, Δισαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο χωριό Πάπαρι Αρκαδίας και χωριό του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.

Του Όρθρου και της Δισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Τεγέας κ. Θεόκλητο.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης ανέλυσε την σημερινή Ευαγγελική περικοπή, αναφέροντας πως ο Χριστός έγινε “λύτρον” υπέρ του κόσμου, δίνοντας το αίμα του για την σωτηρία του ανθρώπου. “Πρέπει να αποδεχθούμε τον Χριστό ως λυτρωτή μας και αν σπεύσουμε κοντά του”, τόνισε χαρακτηριστικά. Συνάμα, αναφέρθηκε και στο ιστορικό γεγονός που είχε σημειωθεί στο χωριό Πάπαρη στις 6 Απριλίου 1821, όπου ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης σύστησε το πρώτο ελληνικό στρατόπεδο, μεταμορφώνοντας τους άοπλους αγρότες Έλληνες σε στρατιώτες.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη και των Αγωνιστών της Επαναστάσεως του 1821 στο Ηρώο του χωριού.

Παρέστησαν ο Διοικητής ΔΙΚΕ Πελοποννήσου Υποστράτηγος Δημ. Σκουφίδης, ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης κ. Γεωργ. Λαγός, καθώς και εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας και τοπικών αρχών.

Διαβάστε ακόμα