Ιερατική Σύναξη και Χειροτονίες στην Ιερά Μητρόπολη Βορείου Μαδαγασκάρης

Του Αρχιμ. Ελευθερίου Μπαλάκου στο Arxon.gr

Σήμερα Σάββατο του Λαζάρου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βορείου Μαδαγασκάρης κ. Ιγνάτιος μαζί με τους κληρικούς, αλλά και αρκετούς πιστούς από διάφορες περιοχές τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Λαζάρου ο οποίος βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα της χώρας το Ανταναναρίβο.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την χειροτονία του π. Χρυσοστόμου σε Πρεσβύτερο, του υποδιακόνου Θεοφάνη σε Διάκονο, καθώς επίσης και χειροθεσία σε υποδιάκονο του Χρύσανθου για τις ανάγκες της τοπικής Εκκλησίας. Είναι και οι τρεις τους σπουδαστές του Ιερατικού Σεμιναρίου “Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος” που λειτουργεί στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ίσως η σημερινή ημέρα αποτελεί το επισφράγισμα μιας ολόκληρης εβδομάδας. Κατά την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε γενική Ιερατική Σύναξη με την ευλογία, αλλά και με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου.

Η Σύναξη ξεκίνησε με ειδική συνάντηση για τους πνευματικούς, ώστε να εμβαθύνουν στο μεγάλο Μυστήριο της Μετανοίας και Εξομολογήσεως, για διακονήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πιστούς κατά τις περιοδείες που θα κάνουν πριν την Μεγάλη εορτή του Πάσχα. Οι επόμενες ημέρες αφορούσαν ολόκληρο το σώμα των κληρικών. Αναπτύξαμε θέματα θεολογικά σχετικά με την περίοδο της μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα και δόθηκαν ποιμαντικές κατευθύνσεις για την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών. Οι ιερείς θα εξυπηρετήσουν τους πιστούς όχι μιας, αλλά πολλών ενοριών κατά την περίοδο αυτή και μάλιστα θα τελέσουν την Ακολουθία του Επιταφίου και την Παννυχίδα της Αναστάσεως σε όλες, ώστε όλοι οι πιστοί να μπορέσουν να συμμετάσχουν στα γεγονότα του Πάθους και της Ανάστασης του Κυρίου.

Ευχηθείτε παρακαλώ για την πρόοδο της τοπικής Εκκλησίας , προς δόξαν Θεού!

Διαβάστε ακόμα