Λαμπρός ο εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στις Αχαρνές

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη εορτάσθηκε η Ζωοδόχος Πηγή στις Αχαρνές στην ενορία του Αγίου Βλασίου.

Σήμερα το πρωί στο παρεκκλήσιο των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου και ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος μέχρι την Κεντρική πλατεία των Αχαρνών και το Ναό του Αγίου Βλασίου.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην σημειολογία της εορτής, χαρακτηρίζοντας την Παναγία ως φρέαρ αθανάτου ζωής, διότι κυοφόρησε τον Χριστό, δηλαδή την αθάνατο ζωή. “Εμείς μπορούμε να γίνουμε πηγές ζωής και να κυοφορήσουμε τον Χριστό, όπως η Παναγία, κοινωνώντας με τον Χριστό μέσα από την Εκκλησία μας” τόνισε χαρακτηριστικά.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις έλαβαν μέρος κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπυρίδων Βρεττός και Δήμαρχοι όμορών Δήμων, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοί, Βουλευτές της περιοχής, Εκπρόσωποί της Περιφέρειας Αττικής, Εκπρόσωποί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Εκπρόσωποί φορέων και συλλόγων των Αχαρνών και πλήθος ευσεβών Χριστιανών.

Λίγο προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν για την οργάνωση της πανηγύρεως και ευχήθηκε σε όλες και σε όλους Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά.

Διαβάστε ακόμα