Ο Ακάθιστος Ύμνος και χειροθεσίες Αναγνωστών στην Ι. Μ. Ιλίου

Κατά την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου την Παρασκευή, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας χοροστάτησε στον ενοριακό Ιερό ναό Αγίου Νικολάου Ιλίου.

Απευθυνόμενος στους πιστούς αναφέρθηκε στα “Χαίρε” που ακούγονται για την Υπεραγία Θεοτόκο κατά τους Χαιρετισμούς, διερωτόμενος για ποια χαρά ομιλούν άραγε; “Βιώνοντας μια ζοφερή καθημερινότητα με πολέμους μεταξύ γειτονικών κρατών, με οικονομικά μεγέθη φτωχών και πλουσίων και επιβολή των ισχυροτέρων λαών επί των αδυνάτων, δημιουργούν ανασφάλειες και όχι χαρά. Συνεπώς η χαρά είναι συναίσθημα υποκειμενικό, αλλά και αντιφατικό για τον κάθε άνθρωπο που την βιώνει διαφορετικά. Η χαρά όμως για την οποία ομιλεί η Εκκλησία είναι το δώρο του Θεού που γεμίζει την καρδιά των ανθρώπων, όπως γέμισε την καρδιά της Παναγίας και την κατέστησε μητέρα και ικέτιδα του ανθρωπίνου γένους στον θρόνο του Υιού της”, κατέληξε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης προέβη στην χειροθεσία σε Αναγνώστη δύο ευλαβών νέων της ενορίας των Ιωάννη Στρίγγλο και Κωνσταντίνο Χανούζα.

Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε για το διακόνημα του Αναγνώστη, ο οποίος ανήκει στον κατώτερο κλήρο και ευχήθηκε στους δύο νέους ευλογημένη και καρποφόρα διακονία.

Παρέστησαν ο τέως Υπουργός και Βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος απήγγειλε το: “Και δος ημίν Δέσποτα…”, καθώς και ο Επιστημονικός Σύμβουλο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου σε θέματα αναπηρίας Ευάγγελος Αυγουλάς.

Διαβάστε ακόμα