Πανηγυρικός Εσπερινός του Ι. Ναού Ζωοδόχου Πηγής Καλογρέζας

Με κάθε επισημότητα και την παρουσία εκατοντάδων πιστών τιμήθηκε το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της Ζωοδόχου Πηγής Καλογρέζας.

Στον αποψινό πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ  με την συμμετοχή δεκάδων ιερέων. Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Μητροπολίτης Ανέων Μακάριος.

Ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ στο κήρυγμά του τόνισε πως “Η Εκκλησία του Χριστού είναι το διαρκώς κινούμενο Σώμα για την σωτηρία που εξασφαλίζει ο Θεός. Όλα αυτά όμως δεν θα ήταν δυνατό να γίνουν πραγματικότητα χωρίς το πρόσωπο το οποίο δανείζει και προσφέρει την ανθρώπινη σάρκα της στο Μυστήριο της Θείας Οικονομίας. Το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου είναι αυτό που σήμερα τιμούμε, για της τις οφείλουμε τα πάντα. Τα πάντα τα οφείλουμε στην Κυρία των Αγγέλων, διότι Εκείνη έφερε στον κόσμο τον Υιό και Λόγο του Θεού. Την Κυρία Θεοτόκο είναι το πρόσωπο που μεσιτεύει στον Υιό της για όλους εμάς. Εκείνη επικαλούμαστε σε κάθε θλίψη και πόνο μας και σε Εκείνη ακουμπάμε τις αγωνίες μας και της ζητάμε τον Παράδεισο και την κοινωνία με τον Χριστό”.

Αύριο θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ενώ αύριο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της εικόνας.

Διαβάστε ακόμα