Ρασοφορία Μοναχού από τον Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα

Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε απόψε ο Στ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Πετρουπόλεως Αττικής.

Με το πέρας της Ακολουθίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας προέβη στη Ρασοφορία του Δόκιμου Μοναχού Ρουσικού Ηλιάκη, τον οποίο κέλευσαν ο Ηγούμενος και Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Ιλίου Αρχιμ. Νικόδημος Αθανασίου και ο Ιεροκήρυκας Αρχιμ. Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος.

Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε πατρικό λόγο προς τον Δόκιμο Μοναχό ερμηνεύοντας το προκείμενο της ημέρας: “Έδωκας κληρονομίαν τοις φοβουμένοις το όνομά σου Κύριε”. Αναφέρθηκε στην έννοια της κληρονομίας που δίδεται από τον Θεό στους ανθρώπους ως κλήρος της έγγαμης ή της μοναχικής ζωής, την οποία καλούνται να καλλιεργήσουν και να πολλαπλασιάσουν στη ζωή τους είτε μέσα στον κόσμο, είτε στο μοναστήρι. Επίσης, τόνισε την υπερδωδεκαετή ευδόκιμη διακονία του υποψηφίου δίνοντάς του το όνομα του εφόρου της Μονής Αγίου Παντελεήμονος.

Στην Ακολουθία παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα και παλαιός γνώριμος της οικογενείας του π. Παντελεήμονος.

Πλήθος πιστών προσήλθε στην Ιερά Μονή προκειμένου να συμμετάσχει στην Ακολουθία της Ρασοφορίας και να ευχηθεί τα δέοντα στο νέο Μοναχό.

Διαβάστε ακόμα