Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στο “Βήμα του Γαλλίωνος” στην Αρχαία Κόρινθο

Αρχαία Κόρινθος – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με τον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό στο “Βήμα του Γαλλίωνος”, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου, περατώθηκαν απόψε οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Κορίνθου Απόστολο Παύλο.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος, συμπαραστατούμενος από τους Σεβ. Μητροπολίτες Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, Ζιχνών κ. Ιερόθεο, Λήμνου κ. Ιερόθεο, Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο, Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο και Κορίνθου κ. Διονύσιο.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Φαναρίου, ο οποίος αναφέρθηκε στον Αποστολικό άνθρωπο του σήμερα. (Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία)

Τέλος, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τους Αρχιερείς που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, καθώς επίσης και όλους όσους βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο στη διοργάνωση των “ΙΣΤ΄ Παυλείων”, αλλά και τους πιστούς που συμμετείχαν στις Ιερές Ακολουθίες.

Να σημειωθεί, ότι η Ακολουθία του Εσπερινού τελέσθηκε στο ίδιο σημείο όπου οδηγήθηκε ο Απόστολος Παύλος για να απολογηθεί στο Ρωμαίο της Αχαΐας Γαλλίωνα, διότι κήρυττε Ιησούν Χριστόν και την Ορθόδοξη Χριστιανική Αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα