Η εορτή του Αγίου Παντελεήμονος στην Ι. Μ. Ναυκράτιδος

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου της Ι. Μ. Ναυκράτιδος, στην συνοικία Camp Cesar Αλεξανδρείας, τελέσθηκε το πρωί της 27ης Ιουλίου 2022, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυκράτιδος κ.Παντελεήμονος, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Κηρύττων τον θείο λόγο ο Σεβ.Ναυκράτιδος ανεφέρθη στον βίο του εορτάζοντος Αγίου και στο παράδειγμα της θυσιαστικής αγάπης του προς πάντας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς το παλαίφατο Πατριαρχείο και τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρο Β’ για τις πολλαπλές προς την ελαχιστότητά του ευεργεσίες, ενώ ευχαρίστησε εγκαρδίως τους συλλειτουργήσαντες κληρικούς και τους ευσεβείς πιστούς, οι οποίοι προσήλθαν να συμπροσευχηθούν και να ευχηθούν στον άγοντα τα ονομαστήριά του Επίσκοπο. Ακολούθησε εόρτια σύναξη στους παρακειμένους χώρους της Ι.Μητροπόλεως.

Το μεσημέρι της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος προσέφερε γεύμα και γλυκίσματα στους αφρικανούς σπουδαστές της Πατριαρχικής Σχολής «Άγιος Αθανάσιος», εντός της πολυαιωνίου Ιεράς Μονής Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, με την συμμετοχή του Προϊσταμένου αυτής, Θεοφ.Επισκόπου Ταμιάθεως κ. Γερμανού.

Διαβάστε ακόμα