Η Κεφαλλονιά εόρτασε τον Πολιούχο της Άγιο Γεράσιμο

Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα και … εκατοντάδες πιστούς, να προσέρχονται στα Ομαλά, για τα τιμήσουν τον Άγιο Γεράσιμο, η Κεφαλονιά γιόρτασε τον πολιούχο της την Τρίτη 16 Αυγούστου, μετά απο δύο χρόνια αυστηρών μέτρων κατά της πανδημίας!

Στην μεγάλη εκκλησία του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά, το πρωί της Τρίτης, τελέστηκε, η πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, συγχοροστατούντων του Επισκόπου Αμορίου Νικηφόρου (Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βλατάδων) και του σεβ. Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημητρίου, καθώς και πλήθους ιερέων από όλη την Κεφαλονιά.

Το παρών έδωσαν, ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, οι αντιδήμαρχοι Δήμου Αργοστολίου, Γιώργος Τσιλιμιδός, Σπύρος Σαμούρης, Σπύρος Ματιάτος (Αντιδήμαρχος Ομαλών),Κρυσταλλία Μιχαλάτου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς Σταύρος Σπαθής, ο πρόεδρος του ΟΚΑΠ Μιχάλης Μοσχονάς, ο αντιδήμαρχος Δήμου Σάμης, Σπύρος Σπαθής, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θόδωρος Γαλιατσάτος και οι περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξής του, Παναγής Δρακουλόγκωνας και Σπύρος Γαλιατσάτος, ο Πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Αργοστολίου Αλέξανδρος Παρίσης μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, Άγγελο Κωνσταντάκη και Γιάννη Λυκούδη, ο επίτιμος πρόξενος της Σερβίας στην Κεφαλονιά Βίκτωρας Ρουχωτάς, οι επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας της Κεφαλονιάς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Μπούμης, ο Λιμενάρχης Κεφαλονιάς Αθανάσιος Σιούτης και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλονιάς Κωνσταντίνος Ψαρρός, ο Διοικητής του ΓΝ Κεφαλονιάς Δημήτρης Μαρτίνης, οι καθηγητές Ναπολέων Μαραβέγιας και Νικόλαος Φαραντούρης, η Βικτώρια Αλεξανδράτου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, Κεφαλονίτης στην καταγωγή, Χαράλαμπος Αλεξανδράτος, φυσικά ο πρόεδρος της ΤΚ Ομαλών Μεταξάς Μεταξάς, καθώς και πλήθος πιστών που προσκύνησαν τον Αγιο Γεράσιμο, τον Πολιούχο της Κεφαλονίάς.

Φέτος την γιορτή λάμπρυναν δύο εκκλησιαστικές χορωδίες, η εκκλησιαστική Κεφαλληνιακή Χορωδία, υπό την καθοδήγηση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου και η εκκλησιαστική χορωδία του Ληξουρίου υπό την καθοδήγηση του Νικόλαου Βάλσαμου, καθώς και δύο φιλαρμονικές!

Η Φιλαρμονική Δήμο Αργοστολίου «Διονύσιος Λαυράγκας» υπό την διεύθυνση του μαέστρου Βασίλη Περλικίδη και η Φιλαρμονική Σχολή Πάλλης υπό την διεύθυνση του μαέστρου Χαράλαμπου Μακρή.

Το σκήνωμα σήκωσαν μέλη του ΠΣ Βαλσαμάτων «Ο Βάλσαμος», ενώ στην εκκλησία και στην λιτανεία, συνόδευε και αντιπροσωπεία του Λυκείου Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου.

Τελετάρχης ήταν ο ιερέας π. Κωνσταντίνος Τζουβέκας.

Γιώργος Χαλαβαζής

inkefalonia.gr

Διαβάστε ακόμα