Εγκαίνια Καθολικού Ι. Μονής Αγίου Παντελεήμονος Πετρουπόλεως

Σήμερα Κυριακή Α΄ του Λουκά τελέσθηκαν τα Εγκαίνια του Καθολικού της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονα Πετρουπόλεως υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Λήμνου κ. Ιεροθέου και Ιλίου κ. Αθηναγόρου.

Πλήθος πιστών συμμετείχε στην Ακολουθία των Εγκαινίων και την Θεία Λειτουργία μετά το πέρας της οποίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους, ιδιαιτέρως δε τους Σεβ. Μητροπολίτες Μεσσηνίας και Λήμνου για την ευλογία συμμετοχής τους στη χαρά της μοναστικής αδελφότητος, καθώς και τους συμπροσευχομένους Μητροπολίτη Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) και τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Ιλίου κ. Ραφαήλ (Βοηθό Επίσκοπο του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μ. Βρετανίας).

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ι. Μονής Αρχιμ. Νικόδημος Αθανασίου αναφέρθηκε κατόπιν δι΄ ολίγων στην ιστορία της Ιεράς Μονής από ιδρύσεώς της το 1916 μέχρι και σήμερα.

Τον Δήμαρχο Πετρουπόλεως εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Λάππας, καθώς παρευρέθη και ο Βουλευτής κ. Λομβέρδος, ενώ χορωδία Ιεροψαλτών με προεξάρχοντα τους Ιεροψάλτες του Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πετρουπόλεως κ. Ανδρέα Ζιούβα και του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ιλίου κ. Λεωνίδα Δούκα εμελώδησαν τους ύμνους.

Διαβάστε ακόμα