Λαμπρή η 201η Επέτειος Αλώσεως της Τριπολιτσάς

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Με κάθε λαμπρότητα εορτάσθηκε σήμερα, Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 η 201η Επέτειος Αλώσεως της Τριπολιτσάς (23 Σεπτεμβρίου 1821).

Οι εκδηλώσεις εορτασμού ξεκίνησαν με την τέλεση Πανηγυρικής Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Μελέτης Μελετόπουλος.

Στη συνέχεια, τελέσθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων, από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεοφιλ. Επίσκοπο Τεγέας με την συμμετοχή Ιερέων της πόλης.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο, ενώ ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης κατέθεσε στεφάνι στον Ανδριάντα του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, στη βάση του οποίου φυλάσσονται τα οστά του.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού περατώθηκαν με την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Παρέστησαν ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, οι Βουλευτές Αρκαδίας κ. Κώστας Βλάσης, κ. Γιώργος Παπαηλιού, κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, Δήμαρχοι γειτονικών περιοχών, ο Διοικητής της ΔΙΚΕ Πελοποννήσου Υποστράτηγος Δημήτρης Σκουφίδης, καθώς και Εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin