Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας επισκέφθηκε τις φυλακές Τολιάρας

Εχθές το μεσημέρι, Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, τέταρτη ημέρα της ποιμαντικής και ιεραποστολικής επισκέψεως και περιοδείας του ο Μακαριώτατος συνοδευόμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομο πραγματοποίησε επίσκεψη στο κεντρικό σωφρονιστικό κατάστημα της Τολιάρας, το οποίο αποτελεί συγκρότημα από ανδρικές και γυναικείες φυλακές. Εκεί επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή στον Πατριάρχη Θεόδωρο Β’ από το διοικητικό προσωπικό, τους εργαζομένους και τους τροφίμους.

Ο Μακαριώτατος μίλησε με λόγια ελπίδας στους κρατούμενους και τους ανέπτυξε το νόημα που έχει η συγχώρεση, η μετάνοια και η ανεξικακία στη ζωή του ανθρώπου. Ο Μακαριώτατος τους διαβεβαίωσε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία και η τοπική Επισκοπή θα είναι στο πλευρό τους και συνεχάρη τον επιχώριο επίσκοπο κ. Πρόδρομο για την πρωτοβουλία να διανέμει φαγητό στις φυλακές τρεις φορές την εβδομάδα. Η εφαρμογή των λόγων του Κυρίου στην πράξη «ἐν φυλακῇ ἤμην καὶ ἤλθετε πρόςμε» (Μτθ. 25,36) είναι ο καλύτερος και πιο επιτυχημένος τρόπος της διαδόσεως του μηνύματος του Ευαγγελίου. Ας μην ξεχνάμε ότι το Ευαγγέλιο που αναφέρει το συγκεκριμένο χωρίο είναι αυτό το Ευαγγέλιο της Κυριακής της Απόκρεω, που λέγεται και Ευαγγέλιο της κρίσεως. Οι κρατούμενοι αριθμούν συνολικά 800 άτομα.

Ο Μακαριώτατος ολοκλήρωσε σήμερα Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022 την ποιμαντική του επίσκεψη στην Ιερά Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης και ανεχώρησε για την Μητρόπολη Ανταναναρίβο και Βορείου Μαδαγασκάρης όπου θα παραμείνει για ακόμα δύο ημέρες. Έπειτα θα επιστρέψει στην Αίγυπτο και στην Πόλη του Αγίου Μάρκου, την Αλεξάνδρεια όπου βρίσκεται η έδρα του Δευτερόθρονου και ΠαλαίφατουΠατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής. Η χαρά είναι μεγάλη γιατί η τοπική Εκκλησία της Τολιάρας και της Νοτίου Μαδαγασκάρης αυξάνει. Ευχόμαστε ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός ο Δομήτωρ της Εκκλησίας να ευλογεί το έργο του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου Β’ και να πολλαπλασιάζει τους αγαθούς καρπούς των ιεραποστολικών του κόπων!!!

Πρωτοπρ. κ. Αντώνιος Μπαφαλούκος Δρ. Ιεραποστολικής

Διαβάστε ακόμα