Ρασοφορία Μοναχής στην Γυναικεία Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μαρκοπούλου Ωρωπού

Η μνήμη των Αγίων Μητροδώρας, Νυμφοδώρας και Μηνοδώρας εορτάστηκε στην Γυναικεία Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μαρκοπούλου Ωρωπού, επ’ ευκαιρία των ονομαστηρίων της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής, Νυμφοδώρας μοναχής.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος και έκειρε σε αρχάρια ρασοφορούσα ένα νέο μέλος της αδελφότητος, την Μοναχή Αγνή, συμπαραστατούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παρακλήτου Ωρωπού Πανοσ. Αρχιμ. π. Μωϋσή – πνευματικό της Μονής, τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Νικάνωρα Καραγιάννη, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδεσ. Πρωτ. π. Χρίστο Κυριακόπουλο και τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους Εκάλης-Νέας Ερυθραίας Πανοσ. Αρχιμ. π. Αθανάσιο Ντέτσικα, Ωρωπού Αιδεσ. Πρωτ. π. Αντώνιο Παπαχαραλάμπους και ιερείς της περιοχής. Στον λόγο του αναφέρθηκε στην αξία της γυναίκας στη ζωή της Εκκλησίας και στη σημασία της υπακοής στη μοναχική ζωή.

Τέλος ευχήθηκε Καλό Παράδεισο στο νέο μέλος της γυναικείας αδελφότητος και όλως ιδιαιτέρως στην άγουσα τα ονομαστήριά της Καθηγουμένη Γερόντισσα Νυμφοδώρα (Στράγκα).

Διαβάστε ακόμα