Εξόδιος Ακολουθία του Πρωτοπρ. Ιωάννου Παπαβασιλείου στη Νέα Αρτάκη

Τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023 το πρωί, η Ευβοϊκή γη και συγκεκριμένα της Νέας Αρτάκης, εδέχθη το λείψανο του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννου Παπαβασιλείου, επί τεσσαρακονταετία υπηρετήσαντος, ως Εφημερίου, την Ενορία Αγ. Αποστόλων Ν. Αρτάκης, ο οποίος εκοιμήθη το βράδυ της 24ης Ιουνίου.

Το πρωί της Δευτέρας, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων, εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή Κληρικών της Επαρχίας, με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και πλήθους ευσεβών χριστιανών.

Στις 11.00π.μ., ετελέσθη η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού π. Ιωάννου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου και με την συμμετοχή Κληρικών εκ των Αρχιερατικών Περιφερειών Χαλκίδος και Μεσσαπίων, τοπικών Αρχόντων και λαού του Θεού.

Προ του ασπασμού του λειψάνου ομίλησε κατάλληλα και ιδιαίτερα συγκινητικά ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος, αναφερθείς στο πρόσωπο του αοιδίμου Ιερέως, ο οποίος υπήρξε κτήτωρ του νέου Ι. Ναού των Αγίων Αποστόλων Ν. Αρτάκης, τόνισε τα χαρίσματα, με τα οποία τον είχε προικίσει η Χάρις του Θεού και πώς ο μακαριστός Ιωάννης τα καλλιέργησε, αλλά και πώς τα μεταλαμπάδευσε στην καλή του οικογένεια και στα μέλη της Ενορίας του.

Η ταφή του αοιδίμου π. Ιωάννου έγινε πλησίον του Ι. Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών του Κοιμητηρίου Ν. Αρτάκης, ενώ το λείψανό του κύκλωναν η πρεσβυτέρα του Παναγιώτα, τα παιδιά, τα εγγόνια και οι άλλοι συγγενείς του και τα κατά πνεύμα τέκνα του, που συνέρευσαν από μακριά ή κοντά για να ασπασθούν για τελευταία φορά το χέρι του πνευματικού τους και πιστός λαός του Θεού.

Κατά την Εκκλησιαστική τάξη, στον Ι. Ναό Αγ. Αποστόλων Ν. Αρτάκης, θα τελεσθεί ιερό σαρανταλείτουργο υπέρ αναπαύσεως του κεκοιμημένου Ιερέως.

Διαβάστε ακόμα