Ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ιστορική Αρεόπολη

Με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκε πανδήμως η Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ιστορική Αρεόπολη.

Την παραμονή της Εορτής, 14 Αυγούστου 2023, 07:00 μ.μ. τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιστορικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αρεοπόλεως (Παναγία Γεωργιάνικη), εψάλησαν τα εγκώμια ενώπιον του Επιταφίου της Θεομήτορος και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις του Επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου με την συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Ανατολικής Μάνης, εκπροσώπων του Σώματος Αποδόσεως Τιμών του Δήμου Αν. Μάνης και με την παρουσία δημοτικών συμβούλων του Δήμου Αν. Μάνης, του Διοικητού Α.Τ. Αρεόπολης και πλήθους πιστών και προσκυνητών πανταχόθεν στην κεντρική πλατεία της Αρεόπολης, όπου ενώπιον του ανδριάντα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη τελέσθηκε Δέησις.

Την κυριώνυμον ημέρα της Εορτής, 15 Αυγούστου 2023, τελέσθηκε ο Ορθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και αναγνώσθηκε η Ποιμαντορική Εγκύκλιοςτου Σεβ. Μητροπολίτου Μανης κ. Χρυσοστόμου Γ’.

Τις Ιερές Ακολουθίες και την Θεια Λειτουργία τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης Αρχιμ. Συμεών Λαμπρινάκος, ο οποιος ευχαρίστησε θερμότατα και ευχήθηκε παν αγαθόν στους χιλιάδες προσκυνητές που ελαβαν μέρος σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες προς τιμήν της Παναγίας μας.

Διαβάστε ακόμα