Πανηγύρισε ο Ι. Ναός Παναγίας Καμαριανής Ν. Αλικαρνασσού Ηρακλείου Κρήτης

Με τη λαμπρότητα που ταιριάζει στο Πρόσωπο της Υπερευλογημένης Κυρίας Θεοτόκου, τελέσθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 14 Αυγούστου 2023 ο Μέγας πανηγυρικός εσπερινός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην ενορία Παναγίας Καμαριανής Νέας Αλικαρνασσού Ηρακλείου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ευγένιος, στον εμπνευσμένο και μεστό θεολογικών νοημάτων λόγο του, αναφέρθηκε σχετικά περί της μεγάλης αυτής εορτής και περί του Προσώπου της Κυρίας Θεοτόκου, Εκείνης της Μεγάλης Μητέρας που με την προσευχή και τις αρετές της ελκύει τη Χάρη του Θεού προς το γένος των ανθρώπων.

Το πρωί της Τρίτης 15 Αυγούστου 2023, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Απαμείας κ.κ. Παϊσίου, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.

Ο Επίσκοπος κ. Παΐσιος ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο του Ναού π. Ζαχαρία Χαριτάκη, τον κτήτορα π. Μιχαήλ Σμυρνάκη και τον π. Σταμάτιο Μηλαθιανάκη για το έργο που επιτελούν, τα Μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και όλους τους συνεργάτες της Ενορίας, ευχήθηκε πατρικά όπως η προστασία της Κυρίας Θεοτόκου να είναι διαρκής στις οικογένειες αυτών και σε όσους εκζητούν την προς Κύριο πρεσβεία της.

Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό για να συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις και να λάβει την χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Φωτο: Ευάγγελος Σταυρακάκης

Διαβάστε ακόμα