Στην ορεινή περιοχή του Ασπροποτάμου ο Μητροπολίτης Σταγών Θεόκλητος

Στην ορεινή περιοχή του Ασπροποτάμου μετέβη την Παρασκευή 4 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, προκειμένου να τελέσει την Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο και να κηρύξει τον θείο λόγο στους κατοίκους και πολυπληθείς επισκέπτες των όμορφων χωριών της Επαρχίας του.

Ειδικότερα, πριν την τέλεση της Παρακλήσεως επιθεώρησε τα έργα αναστηλώσεως και συντηρήσεως τα οποία είναι εν εξελίξει στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Γαλακτοτροφούσης Ανθούσης. Η αποκατάσταση του μνημείου συντελείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε πλήρη συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων. 

Εν συνεχεία, ο κ. Θεόκλητος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος προς την Κυρία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Ανθούσης. Κατ’ αυτήν την περίοδο στο συγκεκριμένο χωριό εξυπηρετεί ως Εφημέριος ο Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Τσαούσης, Εφημέριος του Ιερού Σιμωνοπετριτικού Μετοχίου Αναλήψεως του Σωτήρος Βύρωνος Αττικής, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Μητρόπολή μας.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας στο σύντομο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην σημασία και την αξία των δεήσεών μας προς την Υπεραγία Θεοτόκο, η οποία όπως σημείωσε “αποτελεί την μόνη παρηγοριά του ανθρώπου που προσφεύγει με ταπείνωση στο ιερό πρόσωπό της”.

Διαβάστε ακόμα