Παρουσία ΠτΔ και Αρχιεπισκόπου η Δοξολογία για την άφιξη του Οικ. Πατριάρχη στην Ανδραβίδα

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Παρουσία της ΠτΔ κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου τελέσθηκε σήμερα το πρωί στον ιερό ναό Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Ανδραβίδα, επίσημη Δοξολογία με αφορμή την άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε στην Ανδραβίδα σήμερα το πρωί, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Ανδριόπουλο και τον Αρχιδιάκονο Ιωάννη Μπούτση και τους υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιος. Παρέστησαν αρκετοί Αρχιερείς, οι τοπικές αρχές, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και οργανισμών, κλήρος και λαός.

Μετά την Δοξολογία πραγματοποιήθηκε η ανακήρυξη του Παναγιωτάτου και της ΠτΔ σε επίτιμους Δημότες του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης. «Η Ορθοδοξία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορική πορεία του Ελληνισμού, με τις περιπέτειές του, την μαρτυρία του, και την προσφορά στον πολιτισμό», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στην αντιφώνησή του προς τον δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ιωάννη Λέντζα, κατά την διάρκεια της τελετής ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη. Από την πλευρά της η ΠτΔ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο φυσικό κάλος της περιοχής, αλλά και στις πρωτοβουλίες του δήμου για την προστασία του περιβάλλοντος. Μιλώντας για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, σημείωσε, απευθυνόμενη προς τον δήμαρχο, ότι «είναι μεγάλη τιμή για μένα να με συμπεριλάβετε στους δημότες σας και μάλιστα από κοινού με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, μια λαμπρή προσωπικότητα που έχει κερδίσει τον σεβασμό όχι μόνο των συμπατριωτών μας, αλλά ολόκληρου του κόσμου».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέπτεται την Μητρόπολη Ηλείας και Ωλένης από σήμερα, 2 έως τις 6 Σεπτεμβρίου κατόπιν κοινής προσκλήσεως της Ιεράς Μητροπόλεως και των Δήμων Πύργου και Ανδραβίδας – Κυλλήνης, για να συμμετάσχει στην Ημερίδα με τίτλο «Η κοινή αειφόρος συνθήκη στο φυσικό και αστικό περιβάλλον – Εκφάνσεις του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Οικουμενικού Πατριαρχείου» που θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε Ηλείας στις 4/9.

Το απόγευμα, στις 20:00, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, θα επισκεφθούν το δημαρχείο της πόλης του Πύργου, όπου θα λάβει χώρα η ανακήρυξή τους σε επίτιμους δημότες Πύργου.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Διαβάστε ακόμα
Η Ανάσταση του Κυρίου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
Η Ανάσταση του Κυρίου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
05/05/2024 ΟΙΚ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα εορτάστηκε η Ανάσταση του Κυρίου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ιεροπρέπεια και

Διαβάστε περισσότερα