Λαμπρά πανηγύρισε ο Ι. Ναός Αγίου Γερασίμου Άνω Ιλισίων

Δημήτριος Κωτσιόπουλος | Άνω Ιλίσια

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγύρισε σήμερα, Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023, ο περικαλλής Ιερός Ναός Αγίου Γερασίμου Άνω Ιλισίων.

Του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, συμπαραστατούμενος από Ιερείς, μεταξύ άλλων τον προϊστάμενο του Ι. Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Κέρκυρας πρωτοπρ. Γεώργιο Βλάχο και τον πρωτοπρ. Θωμά Κασταμωνίτη.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Φιλόθεος, αφού αναφέρθηκε στη μεγάλη εορτή του Αγίου Γερασίμου και το Ιερό λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνος που φιλοξενείται στην ενορία, μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου στους παρευρισκόμενους. «Η σχέση μας με το πρώτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας, τον Θεό Πατέρα, περνάει πάντα μέσα από τον Θεό Υιό γιατί ο Υιός ενσαρκώθηκε, ανέλαβε την ανθρώπινη φύση και μέσα απ’ αυτή την ενσάρκωση του Θεού στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού ενώθηκε ο άνθρωπος με τον Θεό» συνέχισε, τονίζοντας τη μέγιστη σημασία της ένωσης του ανθρώπου με τον Θεό μέσω της πίστης για την ευημερία στη ζωή του. «Όποιος θέλει να απαλλαγεί από το φορτίο και το βάρος της αμαρτίας πρέπει να προσεγγίσει τον Χριστό και να ενωθεί μαζί του. Ακολούθως, αναφέρθηκε στον Άγιο Γεράσιμο που βρισκόταν πάντα σε ένωση με τον Θεό τόσο εν ζωή όσο και μετά την κοίμησή του μέσω του αφθάρτου σκηνώματός του. Έπειτα, κάλεσε όλους τους πιστούς να μετανοήσουν και να έρθουν κοντά στον Χριστό, όπως ο Απόστολος Πέτρος μέσω της επιστολής του. Τέλος, ευχαρίστησε τους Ιερείς από την Κέρκυρα που παρευρέθηκαν στην πανήγυρη και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά.

Ο προϊστάμενος πρωτοπρ. του Ι. Ναού Αγίου Γερασίμου Σάββας Γεωργιάδης, αφού αναφέρθηκε στον εορτάζοντα Άγιο Γεράσιμο καθώς και στον Άγιο Σπυρίδωνα που φιλοξενείται το Ιερό του λείψανο στον Ι. Ναό, ευχήθηκε στον Σεβ. Μητροπολίτη για τη εκλογή του στη συμπρωτεύουσα και του προσέφερε ως δώρο ένα αρχιερατικό μπαστούνι.

Στη συνέχεια, ο προϊστάμενος πρωτοπρ. του Ι. Ναού Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου Χαράλαμπος Πανόπουλος και Αρχιερατικός Επίτροπος της ΙΒ’ Αρχιερατικής Περιφέρειας, έδωσε και αυτός με τη σειρά του τις θερμές ευχές του στον Σεβ. Μητροπολίτη.

Τέλος, ο κ. Φιλόθεος, έκανε μια σύντομη αναφορά στην πορεία του και ευχαρίστησε για το δώρο που του προσφέρθηκε καθώς, και την κοινή τους πορεία τα προηγούμενα χρόνια.

Δεκάδες πιστοί συνέρρεαν κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προκειμένου να λάβουν τη χάρη και την ευλογία του εορτάζοντος Αγίου, καθώς και να προσκυνήσουν το Ιερό λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνος προερχόμενο από το νησί της Κέρκυρας που υποδέχθηκε λαμπρά χθες ο πανηγυρίζων Ι. Ναός.

Διαβάστε ακόμα