Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ι. Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου στο Νέο Ηράκλειο Αττικής

Πράσινος Λόφος Νέου Ηρακλείου Αττικής | Δημήτριος Κωτσιόπουλος

Λαμπρά πανηγύρισε σήμερα, Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023, τη μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, ο Ιερός Ναός Υπεραγίας Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου Νέου Ηρακλείου Αττικής.

Του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, συλλειτουργούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Γκούλου και Βορείου Ουγκάντας κ. Νεκτάριου.

Στο κήρυγμά του, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, απευθυνόμενος σε όλους τους παρισταμένους• τον Ιερό Κλήρο και τους πιστούς, ανέφερε τη μέγιστης σημασίας σημερινή εορτή προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία προετοιμάζει τους πιστούς για τα Χριστούγεννα. Τόνισε ότι δε θα μπορούσαμε να εορτάσουμε τη Γέννηση του Κυρίου, «Αν η Υπεραγία Θεοτόκος δε δεχόταν το άγγελμα του Αρχαγγέλου Γαβριήλ για να μπορέσει να γίνει το σκεύος εκλογής, μέσα από το οποίο θα σαρκωθεί ο Υιός και Λόγος του Θεού, να Του δανείσει σάρκα και οστά για να μπορέσει να Τον φέρει στον κόσμο ως τέλειο άνθρωπο». «Εκείνη η Υπεραγία Θεοτόκος, η μητέρα του, είναι το πρόσωπο στο οποίο οφείλουμε τη σάρκωση του Θεανθρώπου, τα Χριστούγεννα, την παρουσία του Σωτήρα μέσα στον κόσμον. Γι’ αυτό το πρόσωπο της Παναγίας είναι πάντοτε αγαπητό. Σ’ Αυτήν προστρέχουμε, σ’ Αυτήν προσφεύγουμε για να την παρακαλέσουμε να δεηθεί στον Κύριο μας, Ιησού Χριστό, ό,τι έχει ο καθένας μέσα στην καρδιά του, ό,τι τον βασανίζει, ό,τι τον προβληματίζει», συνέχισε και ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους να λάβουν τη χάρη της για ευημερία στη ζωή τους και να δεχθούν με υγεία τα Χριστούγεννα. Ακολούθως, ευχαρίστησε τον Αρχιμ. Ιγνάτιο Ζήση, Προϊστάμενο του πανηγυρίζοντος Ι. Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Ηρακλείου Αττικής και τους υπόλοιπους συνεφημερίους του για την τέλεση της Ιεράς Πανηγύρεως καθώς, και τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Γκούλου και Βορείου Ουγκάντας για την παρουσία του στην εορτή της ενορίας αλλά και το μεγάλο έργο του στην Αφρική, όπου οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες και δυσμενείς. Τέλος, ευχήθηκε Χρόνια Πολλά σε όλους τους πιστούς.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε αγιασμός στη νέα κουζίνα του συσσιτίου, η οποία δημιουργήθηκε με την αμέριστη αγάπη των πιστών για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Πλήθος πιστών συνέρρεε κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας για να προσκυνήσει την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας «ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΙΕΣΣΑΙ», την οποία υποδέχθηκε χθες ο Ι. Ναός από τη Μικρά Ασία, προκειμένου να λάβει τη χάρη και την ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Διαβάστε ακόμα