Εορτή του Αγίου Στυλιανού στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, ο  Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης  Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, στα πλαίσια των πολλών ποιμαντικών επισκέψεων του, στις ενορίες και ιερές μονές της ιεράς μητροπόλεως, μετέβη στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στο χωρίο Κάδδι – Κονιστρών επαρχίας Κύμης εξ’ αφορμής της σημερινής εορτής του Οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Στυλιανού του Παφλαγόνος όπου και ετέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συμπαραστούμενος απο τους Πανοσ Αρχιμ π. Νεκτάριο Καπενή π. Πρόδρομο Γκέγκε και τον άγοντα την ονομαστική   εορτή του στην γενέτειρα του  Διάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου  π. Στυλιανό Πεταχτή.

Κατά την διάρκεια του κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ανέπτυξε και εστίασε με τον θεόπνευστο λόγο του την σημασία και τα διδάγματα που αναφέρει η σημερινή ευαγγελική περικοπή του πλουσίου νεου  απο την οποία  δίδεται το παράδειγμα της κληρονομίας των ουρανών βασιλείας μέσα απο  τους λόγους και τις εντολές  του Χριστού.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ με την ευκαιρία της σημερινής εορτής του Αγίου Στυλιανού 

και  τις πατρικές και εόρτιες ευχες του ευχήθηκε καταλλήλως προς τον εορτάζοντα  ακούραστο συνοδοιπόρο   και συλλειτουργό Διάκονο του   π. Στυλιανό Πεταχτή για τα ονομαστήρια του που άγει σήμερα  εν όψει της εορτής του Αγίου Στυλιανού.

Την εορτή επίσης τίμησαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Καδδίου κ. Δημήτριος Χρούτας και οι πιστοί της ενορίας του Καδδίου  οι οποίοι ευχήθηκαν στον εορτάζοντα π. Στυλιανό για την ονομαστική εορτή του.

Επίσης τους ύμνους απέδωσαν οι Ιεροψάλτες κ. Ιωάννης Τζώρτζης απο την ενορία των Παραμεριτών – Αλιβερίου κ. Δημήτριος Πετρογιάννης ιερού ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας  με τον εορτάζοντα ιεροψάλτη του ιερού ναού κ. Στυλιανό Μπενέτο.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης, Κωνσταντίνος Μαυροβουνιώτης

Διαβάστε ακόμα