Η εορτή της Αγίας Αικατερίνης στην Πεύκη

Πεύκη Ι Δημήτρης Μανώλαρος

Παρουσία πλήθους πιστών συνεχίζεται η πανήγυρις για τη μνήμη της Αγίας μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Πεύκη. 

Στον Όρθρο και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, συμπαραστατούμενος από τον ιεροκήρυκα της Μητρόπολης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Νικάνωρα Καραγιάννη και τους εφημέριους του Ναού.

Τον Θείο λόγο κύρηξε ο Ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Κηφισίας και αναφερόμενος στην σημερινή εορτή σημείωσε μεταξύ άλλων “η Αγία Αικατερίνη με το θαυμαστό μαρτύριό της μάς λέει ότι ο Χριστός δεν μας μίλησε για την αλήθεια, ήταν η Αλήθεια. Ο Χριστός δεν μας μίλησε για τον Θεό, είναι ο Θεός. Ο Χριστός δεν μας έδειξε έναν δρόμο, είναι ο Ίδιος ο δρόμος και το τέρμα του και ο σκοπός. Ο Χριστός είναι ο ίδιος ο Θεός που αποτελεί τη ρίζα της ύπαρξής μας.”

Να σημειώσουμε ότι στον Ιερό Ναό θα τίθενται προς προσκύνηση, έως και τη Δευτέρα, εκατό και πλέον λείψανα, τα οποία φυλάσσονται στον Ναό. 

Διαβάστε ακόμα