Χριστούγεννα στην Ιερά Μητρόπολη Νιγηρίας

Λαμπρώς, πανηγύρισαν οι ορθόδοξοι Χριστιανοί της Νιγηρίας την κατά Σάρκα Γέννηση του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού. Την Παραμονή των Χριστουγέννων, υπό τις οδηγίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γουινέας κ. Γεωργίου, Τοποτηρητή της Μητροπόλεως Νιγηρίας, και με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’, τελέστηκαν τις Ακολουθίες της Θ’ Ώρας και του Μεγάλου Εσπερινού.

Μετά το τέλος του Εσπερινού, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στον Ιερό Ναό των Ταξιαρχιών Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, Neni της Πολιτείας Anambra, ιερογούντος του Πανοσιολογιωτατου Αρχιμανδρίτη Βενιαμίν Εζίεμε.

Τη Δευτέρα, ανημέρα της Εορτής ο π. Βενιαμίν τέλεσε την Θεία Λειτουργία του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Nanka της Πολιτείας Anambra.

Κατά τη διάρκεια του κηρύγματος, ο π. Βενιαμίν διάβασε την Χριστουγεννιάτικη Εγκύκλιο του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’.

Διαβάστε ακόμα