Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην Ι. Μητρόπολη Ιερισσού

Την Παρασκευή, 22α Δεκεμβρίου 2023, στις 7 το βράδυ πραγματοποιήθηκε Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως, με θέμα: «…ἡ φάτνη χωρίον ἐν ᾧ ἀνεκλήθη ὁ Ἀχώρητος…», στην Αίθουσα ‘’Μητροπολίτης Σωκράτης’’ στην Αρναία.

Την Εκδήλωση άνοιξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Παν. Αρχιμ. π. Δωρόθεος Ζέρβας, εισάγοντας το ακροατήριο στο κλίμα της Γέννας του Χριστού που η Εκκλησία και η Ορθόδοξη Παράδοση βιώνουν τις μέρες αυτές. Ακολούθησε η Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως ‘’Ρωμανός ο Βατοπαιδινός’’, η οποία απέδωσε Τροπάρια επίκαιρα από το Βυζαντινό Αναλόγιο, διαλεγμένα από τις Ακολουθίες τόσο της προσμονής και τον πλούτο της Ημέρας των Χριστουγέννων, όσο και από τις ακόλουθες ημέρες της Εορτής, υπό τη Διεύθυνση του Καθηγητού Βυζαντινής και Ευρωπαϊκής Μουσικής και Άρχοντος Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Στεφάνου Αρναίας κ. Βασιλείου Κοκκαλιάρη.

Στη συνέχεια ο π. Δωρόθεος παρουσίασε τον εκλεκτό ομιλητή, Παν. Αρχιμ. π. Νικόδημο Σκρέττα, Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα: «Θεία Γέννησις του Χριστού. Η χαρμοσύνη του Πάσχα του Χειμώνα»! Ο Λόγος του δομημένος άριστα θεολογικά και φιλολογικά, με πλήθος αγιοπατερικών χωρίων, Λειτουργικών και Υμνολογικών της Εκκλησίας μαργαριταριών και στηριγμένος στης Ορθοδόξου Θεολογίας τα νάματα, γοήτευσε το ακροατήριο που τον παρακολουθούσε με πολλή προσοχή, κρεμασμένο κυριολεκτικά από τα χείλη του.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, εκφράζοντας τις ευχαριστίες και τον έπαινό του προς τον πεπειραμένο εισηγητή, εκλεκτό Θεολόγο και όντως πνευματικό άνθρωπο, που περικοσμεί και την Εκκλησία και τη μαχόμενη Θεολογία.

Μαζί με τον ευλογημένο Λαό προσήλθαν πλειάδα Κληρικών μας, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στυλιανός Βαλιάνος, ο τ. Υπουργός και Δήμαρχος κ. Χρήστος Πάχτας, ο Πρόεδρος της Αρναίας κ. Αγαπητός Κιάτος, ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Θαλασσινός, η Πρόεδρος της Β΄βαθμίου Σχολικής Επιτροπής, Καθηγήτρια κα Ευγενία Γιαννούση, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χαλκιδικής κ. Θεόδωρος Ρούμκος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αρναίας κ. Παντελής Αλβανός, ο Πρόεδρος του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου κ. Στυλιανός Τζιτζιρίκας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Τσιάλας, ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρείας Αρναίας κ. Χρήστος Ζυγούρης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών κ. Ιωάννης Κέκερης, ο οποίος και σχολίασε τους Χριστουγεννιάτικους Ύμνους κ.ά.

Να σημειωθεί ότι η Τοπική Εκκλησία, το Σάββατο 30η Δεκεμβρίου 2023 στις 6:30 το απόγευμα, στο ΑΓΑΠΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ Γαλάτιστας, έχει προγραμματίσει επίκαιρη Εκδήλωση, με Βυζαντινούς Ύμνους και Παραδοσιακά Κάλαντα με συνοδεία Παραδοσιακής Ορχήστρας, υπό τη Διεύθυνση του Άρχοντος Πρωτοψάλτου και Διδασκάλου της Βυζαντινής Μουσικής κ. Στυλιανού Ζαχαρίου. Ποιήματα και θεατρικό δρώμενο θα αποδώσουν τα Κατηχητόπουλα των Ενοριών της Γαλάτιστας. Επικαίρως δε θα ομιλήσει με θέμα: «Δεῦτε ἴδωμεν πιστοί ποῦ ἐγεννήθη ὁ Χριστός!», ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως Παν. Αρχιμ. π. Ιγνάτιος Ριγανάς.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ π. ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΣΕ PDF

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα