Ο Μητροπολίτης Ν. Κρήνης στην πανήγυρη του Αγίου Ανδρέου Περιστεράς

Με πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ, προσήλθε και προέστη της Πανηγύρεως στον προσφάτως αναπαλαιωθέντα Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Περιστεράς, του οποίου τα Εγκαίνια, παρόντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ, ετελέσθησαν κατά το παρελθόν έτος. Και τούτο διότι ο Επίσκοπός μας προσεκλήθη για φέτος και μετείχε στον μεγαλοπρεπή Εσπερινό, τον Όρθρο και την Πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Πολιούχου της Μεγαλωνύμου Πόλεως των Πατρών, της πρωτεύουσα της Αχαΐας, καλεσμένος από τον Αδελφό του Μητροπολίτη άγιο Πατρών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ.

            Τον Σεβασμιώτατο Νέας Κρήνης πλαισίωσαν οι Παν. Αρχιμ. π. Παΐσιος Σουλτανικάς, π. Ευθύμιος Μαρμαλίδης, π. Νικόλαος Τσολούφης, π. Αμφιλόχιος Χάϊτας, π. Νικόδημος Κωτινούδης και ο δραστήριος νέος Εφημέριος της Ενορίας Παν. Αρχιμ. π. Αθανάσιος Σφουγγάρος, ως και οι Διάκονοι π. Αυγουστίνος Κατσιμάνης, π. Παύλος Κακαβέλης και π. Νικόλαος Τσεπίσης.

            Ο Λαός της Περιστεράς σύμπας προσήλθε να τιμήσει τον Πολιούχο του και να προσκυνήσει τα Ιερά Λείψανα του Κτήτορος του Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέου Οσίου Ευθυμίου του Νέου, ο οποίος έζησε τον 9ο αιώνα μ.Χ. Επικεφαλής του Λαού ο ευσεβέστατος Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Βασίλειος Μουστάκας και Στυλιανός Γκιζάρης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Νανά Παπαδάκη, ο επανεκλεγείς Τοπικός Πρόεδρος κ. Δημήτριος Ντισλής, η Πρόεδρος της Β΄ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Ευαγγελία Κούτρη, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι κ.ά.

            Τον θείο λόγο εκήρυξε με γλαφυρότητα ο άγιος Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του Πρωτοκλήτου Αγίου Ανδρέου, ο οποίος υπήρξε αδελφός του Πρωτοκορυφαίου Αποστόλου Πέτρου και ακολούθησε τον Κύριο, ως επίσης και Τον εκήρυξε στο Βυζάντιο, για τούτο και είναι ο Ιδρυτής της Εκκλησίας του Οικουμενικού μας Θρόνου της Κωνσταντινουπόλεως, την οποία κλεΐζει μέχρι και σήμερα. Ανεφέρθη επίσης στο φοβερό μαρτύριο που υπέστη στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, και μάλιστα σε χιαστό Σταυρό, ακολουθώντας του Αρχιμάρτυρος Χριστού την πορεία. Χαρακτηριστικότατα ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως δεν αρκεί για μας τους Χριστιανούς να γνωρίζουμε και να τιμούμε τις Μνήμες των Αγίων μας, αλλά οφείλουμε να μιμούμαστε τον τρόπο της ζωής τους, για να γευόμαστε τα κάλλη της αγιοζωής.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα