Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου

Την Κυριακή 18/2, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας λειτούργησε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ίλιον, συμπαραστατούμενος από τους Αρχιμ. Νικόδημο Αθανασίου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, Πρωτ. Παναγιώτη Γόγολα, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως, τους εφημερίους του Ιερού Ναού π. Χαράλαμπο, Γεώργιο και Αναστάσιο, και τον διάκονό του π. Νικόδημο Μαλαματένιο.

Πριν την οπισθάμβωνο ευχή ο Σεβ. ομίλησε για την πίστη της Χαναναίας, όχι ως γνώση κανόνων και εντολών, αλλά ως εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του Θεού και παράδοση στα χέρια Του, η οποία εκδηλώθηκε με την ταπείνωση και την υπομονή της, παρόλη την κατ’ αρχάς αρνητική στάση του Χριστού στο αίτημα της για την θεραπεία της ασθενούσης θυγατέρας της.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας με την παρουσία της κας Αλεβίζου Αντριάνας, Δημάρχου Ιλίου και πολλών αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων, ο σύλλογος Ηπειρωτών του Ιλίου, με την παρουσία των μελών του ενδεδυμένων τις παραδοσιακές στολές, ετέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες κατα την απελευθέρωση των Ιωαννίνων στους Βαλκανικούς πολέμους και μετά την επίκαιρη ομιλία εντός του Ιερου Ναού, κατατέθηκε στέφανος στο μνημείο της παρακείμενης πλατείας.

Διαβάστε ακόμα