Χειροτονία Πρεσβυτέρου στoν Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου

Με χαρά και συγκίνηση η Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος υποδέχθηκε στα σπλάχνα της, έναν ακόμα πρεσβύτερο και Ιερουργό των Θείων Μυστηρίων.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ἀμαρουσίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος προεξήρχε του Όρθρου και της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας και τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Ιωάννη Παπανικολάου, έγγαμού κληρικού και γόνου ιερατικής οικογενείας.

Στον λόγο του προς τον νέο πρεσβύτερο ο κ. Κύριλλος τόνισε “ότι από σήμερα καλείσαι να γίνεις ιερουργός των μυστηρίων του Θεού. Να μην ξεχνάς ότι η ιερωσύνη ανήκει στον Χριστό γιατί ο Χριστός είναι η κεφαλή της Εκκλησίας. Και για αυτό τον λόγο δεν κινδυνεύει η Εκκλησία, διότι έχουμε την ασφάλεια του Χριστού. Κι εμείς είμαστε τα μέλη του Σώματος του Χριστού”.

Σε άλλο σημείο τόνισε πως “αυτό που μας ενώνει είναι η συμμετοχή στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και η συμμετοχή στο κοινό Ποτήριο. Να είσαι σταθερός στην πίστη σου, να μην την εκκοσμικεύεις, να διατηρείς την πίστη των Οικουμενικών Συνόδων και των Πατέρων της Εκκλησίας. Δεν έχεις δικαίωμα να καινοτομείς ή να κάνεις αλλαγές χωρις να το υποδεικνύει η Εκκλησία. Θα τηρεις την παράδοση και την διδασκαλία των Οικουμενικών Συνόδων, έχοντας φόβο Θεού, δηλαδή σεβασμό προς το Θείο αλλά και σεβασμό προς τον λαό του Θεού”.

Διαβάστε ακόμα