Δημητριάδος: «Τί απάντηση θα δώσουν εκείνοι που καταδίκασαν παιδιά να μην πουν ποτέ την λέξη “Μάνα”;»

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου λειτούργησε σήμερα, Κυριακή 18/2, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος,παρουσία μεγάλου πλήθους πιστών. 

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, επισημαίνοντας τρία βασικά σημεία: Το πρώτο, είναι ότι «ο Χριστός ήρθε για όλους τους ανθρώπους και δεν ξεχωρίζει κανέναν. Δεν αδιαφορεί για κανέναν, όταν, μάλιστα, διακρίνει βαθειά και ακλόνητη πίστη, όταν γίνεται αποδέκτης της υπομονής και της προσευχής των ανθρώπων που καταφεύγουν με εμπιστοσύνη στην δύναμή Του…». Το δεύτερο σημείο, που επεσήμανε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας είναι «η αξία της προσευχής υπέρ των άλλων. Είναι πολύ σημαντικό στοιχείο της ζωντανής προσευχής, όταν μπορεί κανείς να δει τον άλλον και τις ανάγκες του και να τον συμπεριλάβει στην προσευχή του…». Το τρίτο σημείο, είναι «η υπομονή και η επιμονή στην προσευχή, συνδυασμένη με αληθινή ταπείνωση…». Ο κ. Ιγνάτιος κάλεσε όλους μας αναρωτηθούμε αν και κατά πόσον διαθέτουμε τα τρία αυτά στοιχεία στην προσευχή μας και στην σχέση μας με τον Θεό: «είναι μεγάλη η δύναμη της προσευχής και ο Θεός μετράει για ποιον προσευχόμαστε και τί ζητάμε για τον άλλον».

Ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε την ομιλία του, με μία σκέψη γύρω από τα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες μέρες: «Ο νους μου στρέφεται στις μάνες όλου του κόσμου και στην μάνα του καθενός μας, της οποίας την αγάπη και την στοργή νιώσαμε και καταλάβαμε πόσο σημαντική είναι η παρουσία της στην ζωή μας. Κι αν κάποιος στερήθηκε την μητέρα του και ορφάνεψε νωρίς, πάντοτε την κρατά ζωντανή μέσα στην ψυχή του. Αναρωτιέμαι, αν ένα παιδί στο μέλλον διαπιστώσει ότι δεν θα γνωρίσει ποτέ την μάνα που τον γέννησε και ότι δεν θα ψελλίσει ποτέ την λέξη «Μάνα», γιατί κάποιοι τού επέβαλαν να ζήσει με δύο άνδρες κι αν ρωτήσει αυτούς που πήραν αυτή την απόφαση, «γιατί το κάνατε αυτό για μένα χωρίς να με ρωτήσετε, αν θέλω να ζήσω χωρίς να πω ποτέ την λέξη «Μητέρα», που δεν θα γνωρίσω ποτέ την γυναίκα που με γέννησε», αλήθεια, τί απάντηση θα δώσουν σε έναν τέτοιο άνθρωπο;».

Διαβάστε ακόμα