Επίσκεψη μαθητών Λυκείου στον Μητροπολίτη Κορίνθου

Αντιπροσωπεία μαθητών του 1ου και 2ου Γενικού Λυκείου Κορίνθου, συνοδευόμενοι από τις Διευθύντριες των Σχολείων κ. Αικατερίνη Παπανικολάου και κ. Λουκία Πολυχρονίου και τους Υποδιευθυντές κ. Σταύρο Κόλλια και κ. Κωνσταντίνο Πορφύρη επισκέφθηκαν σήμερα Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2024, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως μας. 

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας υποδέχτηκε με περισσή χαρά τους μαθητές και τους Καθηγητές τους, οι οποίοι με την ευκαιρία της συνδιοργανώσεως προσκυνηματικής επισκέψεως 40 μαθητών εκ των δύο ως άνω Σχολείων στο Άγιον Όρος, επισκέφθηκαν τον Ποιμενάρχη τους, προκειμένου να λάβουν την ευχή και την ευλογία του γι’ αυτή την ιερά αποδημία στο «Περιβόλι της Παναγιάς μας».

Ο Μητροπολίτης μας με πατρικό ενδιαφέρον ομίλησε με τους μαθητές και συζήτησε μαζί τους ακούγοντας με προσοχή τους προβληματισμούς τους και στην όμορφη συζήτηση έλαβαν ουσιαστικό μέρος και οι Καθηγητές τους. Ακολούθως, αποδεχόμενος την πρόσκληση των Διευθυντριών να τους επισκεφθεί και να τους μιλήσει στον χώρο των Σχολίων τους, αποχαιρέτησε τα παιδιά με τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες, ευχήθηκε καλή πρόοδο και προσέφερε «ευλογίες», κεράσματα, το νέο εγκόλπιο ημερολόγιο της Ι. Μητροπόλεως μας και το βιβλίο του μακαριστού Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Ιερεμίου (Φούντα) με τίτλο: «ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ», προτρέποντας τα να το μελετήσουν, ώστε να έρθουν σ᾿ επαφή με τα κείμενα της Καινής Διαθήκης και ειδικά αυτά που αναφέρονται στους Κορινθίους.

Τα παιδιά πριν αποχωρήσουν προσέφεραν με σεβασμό ένα πορτρέτο, στον Ποιμενάρχη μας, προκαλώντας του βαθιά συγκίνηση!  

Διαβάστε ακόμα