Κυριακή της Χαναναίας στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίουν στα πλαίσια των  ποιμαντικών επισκέψεων του  σε ενορίες  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ετέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ενοριακό ιερό ναό του Οσίου Λουκά εν Στειρίω του ομωνύμου χωρίου Αγίου Λουκά Αλιβερίου.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου  κ. Σεραφείμ πλαισίωσαν ο Πανοσ Αρχίμ Νεκτάριος Καπενής  ο Πρωτοπρ  Γεώργιος Γιανννούλης εφημέριος του ιερού ναού και οι Διάκονοι Στυλιανός Πεταχτής και Απόστολος Μπάκουλης.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ο οποίος έλαβε αφορμή με την ηγεμονία του λόγου του στην σημερινή  ευαγγελική περικοπη της Χαναναίας και ανέλυσε το εξ’ αυτής περιεχόμενο με το ηρωϊκό  παράδειγμα της  αυτοθυσίας της  γυναικός Χαναναίας η οποία με  την ανυπόκριτη πίστη επιμονή και  προσευχή της και αμέριστη  έκφραση της προς το έλεος του θεού  είχε το  αποτέλεσμα  και την  βεβαίωση του ποιηθέντος  θαύματος απο τον Χριστό στην θεραπεία της δαιμονιζομένης θυγατρός της.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαρίστιας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ κ. Σεραφείμ ετέλεσε ιερά μνημόσυνα ευσεβών ενοριτών.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε μέσα απο την ιερά παράδοση της εκκλησίας  στην ωφέλεια την οποία  αποτελεί το ιερό μνημόσυνο με την  λατρευτική πράξη της εκκλησίας.

Τους ύμνους απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης εκ της ενορίας των Παραμεριτών Αλιβερίου κ. Ιωάννης Τζώρτζης με τους Ιεροψάλτες  του ιερού ναού και Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιβολίων Αναγνώστη κ. Αναστάσιο Ρέτσα και ιερού ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας  κ. Δημήτριο Πετρογιάννη.

Φωτογραφίες Σταματούλα Λεβέντη. Δημήτριος Πετρογιάννης.

Διαβάστε ακόμα