Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας ευλόγησε δασκάλους και μαθητές των Κατηχητικών Σχολείων της ΝΝΟ

Ποιμαντική επίσκεψη στην Ενορία Αγίου Γερασίμου, στο Leichhardt του Σύδνεϋ, πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, την Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου. Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας επί τη μνήμη του Αγίου Λέοντος, Πάπα της Ρώμης, συλλειτουργούντων του Πανιερωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιόππης κ. Δαμασκηνού, εκ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου, Αρχιεπισκοπικού Επιτρόπου Πέρθης. Συμμετείχαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρος Κρικέλης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, και άλλοι κληρικοί από την πόλη του Σύδνεϋ. 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, τον θείο λόγο κήρυξε ο φιλοξενούμενος Ιεράρχης, Πανιερώτατος κ. Δαμασκηνός, ο οποίος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας. Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιόππης για την επίσκεψή του στην Αυστραλία και για την ευλογημένη παρουσία του στην ευχαριστιακή σύναξη στον Ι.Ν. Αγίου Γερασίμου. Αναφέρθηκε, μάλιστα, μετ’ επαίνων στην προσωπικότητα του Αγιοταφίτη Ιεράρχη, ενώ γνωστοποίησε στο εκκλησίασμα πως ο Πανιερώτατος κ. Δαμασκηνός διακονεί στους Αγίους Τόπους από την ηλικία των 14 ετών. «Όλη του η ζωή εκδαπανήθηκε στη διακονία των Ιερών Προσκυνημάτων και του Παναγίου Τάφου», επισήμανε χαρακτηριστικά, και τον ευχαρίστησε για την ευλογία και τη χάρη που κομίζει, διά της επισκέψεώς του στην Αυστραλία, στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας της πέμπτης ηπείρου. Τέλος, παρακάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Ιόππης να μεταφέρει την αγάπη και τον σεβασμό του ιδίου, των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων, του ιερού Κλήρου και του ευσεβούς Λαού της τοπικής Εκκλησίας, στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο. 

Αντιφωνώντας, ο Πανιερώτατος κ. Δαμασκηνός εξέφρασε τη χαρά του για την ευκαιρία που του δόθηκε να επισκεφθεί την Αυστραλία, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Μακάριο για την εγκαρδιότητα με την οποία τον έχει υποδεχθεί και αναγνώρισε την ανεξάντλητη πατρική αγάπη του προς την Εκκλησία και το ευλογημένο ποίμνιο που του εμπιστεύτηκε ο Θεός. Επίσης, μετέφερε σε όλους την ευλογία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, καθώς και την προσωπική εκτίμηση του Μακαριωτάτου προς το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας. 

Μετά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος τέλεσε τον Αγιασμό επί τη ενάρξει του νέου σχολικού έτους στα Κατηχητικά Σχολεία της Νέας Νοτίου Ουαλίας. Ευλόγησε όλους τους δασκάλους και τους παρισταμένους μαθητές, ενώ ευχαρίστησε εγκαρδίως τους πρώτους για τη διακονία που επιτελούν με αφοσίωση, «να σπείρουν τον λόγο του Θεού στις ψυχές των παιδιών μας». Επίσης, ευχαρίστησε την Χριστιανική Ένωση, η οποία οργανώνει και συντονίζει τα Κατηχητικά Σχολεία της Νέας Νοτίου Ουαλίας, αναγνωρίζοντας ότι επιτελεί τη βαρυσήμαντη αυτή διακονία με τρόπο αξιοζήλευτο και αποστολικό. 

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος συνεχάρη τον Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγίου Γερασίμου, π. Παντελεήμονα Τουμπελέκη, διακρίνοντας ότι επιτελεί εξαιρετικό έργο παρά το σύντομο της διακονίας του στη συγκεκριμένη Ενορία. Του ευχήθηκε, δε, να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και την ίδια αφοσίωση, ενώ ευχαρίστησε και τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενορίας – Κοινότητας για την αγαστή συνεργασία τους με τον Ιερατικώς Προϊστάμενο και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.

Διαβάστε ακόμα