Ο Μητροπολίτης Ύδρας στον Ι. Ν. Ζωοδόχου Πηγής Δάφνης

Δάφνη | Δημήτριος Κωτσιόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, η Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Ζωοδόχου Πηγής Δάφνης, ο οποίος φιλοξενεί τη  χαριτόβρυτο Τιμία Δεξιά Χείρα του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού εκ της Μονής Αγίας Τριάδος – Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης.

Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης Πανοσιολ. Αρχιμ. Νεκτάριο Δαρδανό και Ιερείς της Ι. Αρχιεπισκοπής και άλλων Ι. Μητροπόλεων.

Στο κήρυγμά του, ο Μητροπολίτης Ύδρας αναφέρθηκε στο Ιερό Λείψανο που φιλοξενείται στον Ναό, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. «Ο Άγιος παρά τις συκοφαντίες και τις αδικίες, έμεινε σταθερός στην αγάπη του στον Χριστό και στον συνάνθρωπο. Αφέθηκε ολοκληρωτικά σ’ Εκείνον όταν είχε πρόβλημα και αγκάλιαζε τον Εσταυρωμένο», ανέφερε και συνέχισε, «Ο άνθρωπος χωρίς Θεό, φτάνει στον απόλυτο μηδενισμό». «Αγαπώ άρα υπάρχω αλλιώς ζούμε σ’ έναν κόσμο βίας, απανθρωπιάς, συγκρούσεων και όλα οδηγούν στην ανυπαρξία», τόνισε. Εν συνεχεία, έκανε λόγο για την Ορθοδοξία και τη μέγιστη σημασία στη ζωή των ανθρώπων. Τέλος, έδωσε ευχές σε όλους τους παριστάμενους, τον Ιερό Κλήρο και τους πιστούς για καλή Τεσσαρακοστή.

Προ της απολύσεως, ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Συμεών Συναδινός, αναφέρθηκε στην τιμή της ενορίας να φιλοξενεί το Ιερό Λείψανο και ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους, μεταξύ άλλων, τον Μητροπολίτη Ύδρας, τον πρώην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Εσωτερικών κ. Μιχαήλ Σταυριανουδάκη, τον Δήμαρχο Δάφνης – Υμηττού κ. Νικόλαο Τσιλίφη, τον Δήμαρχο Γορτυνίας κ. Ευστάθιο Κούλη, τον λοιπόν Ιερό Κλήρο και τους πιστούς. Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στην τιμή που έλαβαν να παρίσταται ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος στην Ακολουθία. Εν συνεχεία, αφού έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στον τόπο και τον Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, ανέφερε ότι χιλιάδες πιστοί, μεταξύ άλλων και άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας, κατέφθασαν στον Ναό ώστε να προσκυνήσουν το Ιερό Λείψανο κατά την παραμονή του στην ενορία. Τέλος, εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, προσέφεραν στον Μητροπολίτη Ύδρας και στον κ. Παυλόπουλο την Ιερά Εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής του 1802 ώστε να λαμβάνουν την ευλογία της.

Ακολούθως, ο κ. Παυλόπουλος, αφού ευχαρίστησε όλον τον Ιερό Κλήρο και τους πιστούς που παρέστησαν στην ενορία, ευχήθηκε να είμαστε όλοι σώφρονες στους δύσκολους καιρούς που ζούμε και να παραμείνουμε στον δρόμο της Εκκλησίας. Τέλος, ευχήθηκε το Ιερό Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου να ευλογεί όλους τους πιστούς.

Πλήθος πιστών παρευρέθηκε προκειμένου να συμμετέχει στη Θεία Λειτουργία και να προσκυνήσει το Ιερό Λείψανο ώστε να λάβει τη χάρη και την ευλογία του Αγίου.

Να σημειωθεί, ότι το Ιερό Λείψανο θα αναχωρήσει αύριο το μεσημέρι στις 12 για την Ι. Μονή Αγίας Τριάδος – Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης.

Διαβάστε ακόμα