Α’ Χαιρετισμοί της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας

Μέσα στο κατανυκτικό κλίμα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και εν όψει της εορτής της ανάμνησης του θαύματος του Αγίου Θεοδώρου  δια των κολύβων το εσπέρας της Παρασκευής 22 Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ χοροστάτησε στον εόρτιο εσπερινό της εορτής του Αγίου Θεοδώρου  και ακολούθως της Α’ Στάσεως των Χαιρετισμών της Υπεραγίας  Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα ιερο ναό των Αγίων Θεοδώρων στην ολιγάνθρωπη  ενορία των Γραμματικιάνων (Μαχαλάς) ενορίας Καλημεριάνων Κύμης.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισίωσαν ο  Πρεσβύτερος π. Ιωάννης Μπατής εφημέριος Καλημεριάνων Κύμης με τον Διάκονο π. Στυλιανό Πεταχτή.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ κήρυξε τον θείο λόγο  όπου  αναφέρθηκε στο δια των  κολλύβων θαύμα του Αγίου Θεοδώρου και τέλος απήυθυνε στους πιστούς τις πατρικές και εόρτιες ευχές του επί τη ενάρξει της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Επίσης στο αναλόγιο απέδωσε του ύμνους ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης κ. Ευάγγελος Στάμου με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.

Φωτογραφίες Δημήτριος Αθανασίου.

Διαβάστε ακόμα