Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ι. Μητρόπολη Μαντινείας

Τρίπολη – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέσθηκε σήμερα, Β΄ Κυριακή των Νηστειών στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης, με αφορμή το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Γεωργίου Μπίρη.

Κατά την Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, ενώ της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτη Ιερισσού κ. Θεοκλήτου και του Θοφιλ. Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Καρυστίας ο οποίος ανέλυσε την σημερινή Ευαγγελική περικοπή, λέγοντας πως τα θαύματα μας διδάσκουν. “Στο σημερινό Ευαγγέλιο το θαύμα που επιτέλεσε ο Χριστός στον Παραλυτικό μας διδάσκει την έμπρακτη αγάπη θυσίας προς τον πλησίον, την πίστη υπέρ των άλλων και την προσευχή με πίστη και αγάπη υπέρ του πλησίον μας”, ανέφερε. Συνάμα, τόνισε ότι η αμαρτία είναι ένας νοσογόνος παράγοντας, τόσο της ψυχής όσο και του σώματος, το οποίο επιβεβαιώνει σε πολλά σημεία η Αγία μας Γραφή. Κλείνοντας, ανέφερε ότι όλοι επιθυμούμε ένα θαύμα, το θαύμα όμως θέλει και τις ανάλογες προϋποθέσεις”.

Ακολούθως, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Γεωργίου Μπίρη.

Πλειάδα πιστών, έφτασε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό με σκοπό να συμμετάσχει στην Θεία Λειτουργία, αλλά και στο Ιερό Μνημόσυνο.

Διαβάστε ακόμα