Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως

Καρύταινα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή του Ασώτου, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ενοριακό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καρύταινας Αρκαδίας.

Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, πλαισιούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και σε κλίμα συγκίνησης ο Μητροπολίτης προέβη στην εις Διάκονο Χειροτονία του Μοναχού Ραφαήλ, αδελφού της Ιεράς Μονής Παναγίας Θεοδώρου Κολοκοτρώνη.

Τον π. Ραφαήλ κέλευσαν ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας Θεοδώρου Κολοκοτρώνη Πανοσιολ. Αρχιμ. Ελπιδοφόρος Μπεναρδής και ο Διάκονος π. Δημήτριος Πολυχρονόπουλος.

Ο π. Ραφαήλ κατά την ομιλία του, ανέφερε ότι από την παιδική του ηλικία είχε την κλίση να ακολουθήσει τον δρόμο της Ιερωσύνης, ευχαριστώντας τον Θεό και τους Αγίους που τον αξίωσε να δεχθεί τον πρώτο βαθμό της. Συνάμα, ευχαρίστησε όσους τον ευεργέτησαν στην έως τώρα πορεία της ζωής του. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στον Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρο, στον Πνευματικό του πατέρα Πρωτοπρ. Νικόλαο Αργυρόπουλο, Εφημέριο του Ι. Ναού Αγίου Αιμιλιανού Λόφου Σκουζέ, αλλά και στους γονείς του.

Ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στον χειροτονούμενο, ανέφερε ότι σήμερα καλείσαι να λάβεις τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης και να γίνεις Διάκονος του Χριστού και της Εκκλησίας. “Η διακονία μας είναι να υπηρετούμε με όλη μας την καρδιά τον Χριστό και τους ανθρώπους. Η Εκκλησία δεν είναι ένας κοινωφελής οργανισμός, αλλά ο ίδιος ο Χριστός. Καλούμαστε ως κληρικοί, να θυμίζουμε στους ανθρώπους, ότι είμαστε δημιούργημα του Θεού, αλλά και ότι ο Χριστός πέθανε για την σωτηρία μας, δίνωντας το τίμιο αίμα Του.” σημείωσε χαρακτηριστικά. “Στη σημερινή παραβολή ο άσωτος υιός είναι ένα παράδειγμα της δικής μας ζωής μακριά από τον Θεό και τους ευεργέτες μας, ενώ ο πατέρας είναι ο Θεός που μας αγκαλιάζει, μας καταφιλεί και μας αναμένει να επιστρέψουμε πίσω σε Αυτόν”, τόνισε. Κλείνοντας, ευχήθηκε και παρακάλεσε τον π. Ραφαήλ, να μην λησμονήσει την σημερινή δωρεά του πρώτου βαθμού της ιερωσύνης, αλλά και να είναι μια ζωντανή εικόνα υπηρέτη του Θεού και μιμητή των Αγίων και Μαρτύρων της Εκκλησίας μας.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Κώστας Μιχόπουλος και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Μεγαλόπολης.

Πιστοί προσήλθαν στο Ναό, προκειμένου να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία, στη Χειροτονία, αλλά και να ευχηθούν τα δέοντα στο νέο Διάκονο της τοπικής Εκκλησίας. 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Arxon.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Διαβάστε ακόμα