Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας

Καλογρέζα | Δημήτριος Κωτσιόπουλος

Με λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Β΄ Κυριακή των Νηστειών από τον Σεβ. Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, η Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Ζωοδόχου Πηγής Καλογρέζας.

Ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από πλειάδα Ιερέων.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και σε κλίμα συγκίνησης τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του κ. Ιωάννη Καλογήρου.

Ο χειροτονηθείς Υποδιάκονος στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην ιερότητα της Διακονίας και κατέθεσε τις ευχαριστίες του σε πρόσωπα που ήταν συνοδοιπόροι του στη μέχρι τώρα πορεία του και κυρίως, την οικογένειά του, η οποία ήταν πάντα το μεγαλύτερο στήριγμά του. Επίσης, ευχαρίστησε θερμά τον πνευματικό του, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ηλία Καρατζά, Αρχιερατικό Επίτροπο Α’ Αρχ. Περιφέρειας Νέας Ιωνίας και προϊστάμενο του παρόντα Ι. Ναού και τον Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ.

Με τη σειρά του, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας ομίλησε καταλλήλως, καταθέτοντας την αγάπη και τις πατρικές νουθεσίες του προς τον χειροτονούμενο.

Να σημειωθεί πως ο νέος Διάκονος είναι φοιτητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών. Επίσης, είναι έγγαμος και πρόκειται να υπηρετήσει στον Ι. Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καλογρέζας.

Διαβάστε ακόμα